Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | De BB cream rage

De BB cream rage

door TRENDYSTYLEWeet jij wat een BB cream is? Misschien gebruik je er al een of misschien heb je er iets over gelezen. Er komen steeds meer BB creams op de markt. Het lijkt wel of elk zich respecterend cosmetisch merk op dit moment een BB-formule aan het ontwikkelen is (of er al eentje heeft).

Wat is een BB cream?

Een BB cream is een 'alles in één'-crème. De crème is een moisturizer, een sunblock én een foundation. Zo zouden BB creams je huid dus verzorgen, hydrateren, tegen de zon beschermen, oneffenheden camoufleren en als foundation fungeren. Sommige BB creams beloven zelfs dat ze de huid verjongen.

Waar komt de BB cream vandaan?

De eerste BB cream, zo gaat het verhaal, werd door de dermatoloog Christine Schrammek in Duitsland geformuleerd. Ze gebruikte de crème om de huid van haar patiënten na behandelingen te beschermen. Toen de formule in de jaren '80 op de Japanse en Koreaanse markt werd geïntroduceerd, was de crème daar direct een groot succes en dit is begrijpelijk want in deze landen staat een mooie huid hoog in het vaandel. Vooral Korea heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van BB creams en er wordt wel gezegd dat BB cream de afkorting is van 'Beblesh balm', mogelijk naar een Koreaans handelsmerk voor het woord 'blemish'. Bij ons wordt BB eerder uitgelegd als 'beauty balm' of 'blemish balm'.

De BB creams van nu

Inmiddels zijn ook op de Westerse markt veel BB creams verkrijgbaar en zijn de tinten van deze crèmes toegespitst op onze huid.

De ene crème is echter de andere niet. Welke crème bij je past, zal afhangen van je huid en je levensstijl. Of de crème op alle vlakken volledig aan je wensen tegemoet zal komen, blijft ook dan nog de vraag. Zo zul je van sommige crèmes een grote hoeveelheid product moeten gebruiken om bij zonnig weer adequaat tegen de zon beschermd te zijn. En niet alle formules zijn even dekkend. Voor een droge huid kan het enkele gebruik van een BB cream niet voldoende zijn. Wij zouden eerder aanraden om de crème niet zozeer als 'alles in één'-formule te gebruiken maar het product meer te zien als een getinte crème die verzorgt en tot op zekere hoogte beschermt tegen de zon en die bovendien de huid wat egaliseert. Voordeel van een BB cream is dat deze vaak wat lichter (minder compact en zwaar) is dan een foundation. Kortom, een BB cream kan een welkome aanvulling op je dagelijkse beautyroutine zijn maar is daar niet een vervanging van.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!