Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Anti-rimpelkussen

Anti-rimpelkussen? Verkeerde slaaphouding veroorzaakt rimpels

Een recent onderzoek van de Universiteit van Ljubljana, Slovenië laat zien welke rol onze slaaphouding bij het vormen van rimpels heeft.

door TRENDYSTYLEDe zogenaamde 'slaaprimpels' - rimpels die zich tijdens het slapen vormen - worden vooral veroorzaakt door steeds in dezelfde houding te slapen. Hierdoor wordt elke nacht weer dezelfde kant van het gezicht belast. Door de druk op het kussen wordt het aantrekken van de spieren gestimuleerd en vooral in minder jonge vrouwen met een minder elastische houding kan dat op den duur tot rimpels leiden.

In het onderzoek wordt uitgebreid ingegaan op de vorming van de rimpels tijdens de nachtrust. De zogenaamde expressierimpels kunnen zich in de loop van de tijd verdiepen als we een verkeerde slaaphouding aannemen. De onderzoekers raden dan ook aan om op de rug te slapen maar in de praktijk blijkt dit voor veel vrouwen niet te werken. Je zou wel van nacht tot nacht de kant waarop je slaapt kunnen afwisselen, stellen wij ons zo voor. In ieder geval hebben de onderzoekers een kussen ontwikkeld dat de druk op de wangen, de zone rond de ogen en de mond vermindert of in ieder geval beter verdeelt waardoor zich minder snel rimpels vormen.

Behalve de al bekende vijanden van de huid zoals roken, de zon en stress kennen we nu nog een andere vijand: de manier van slapen. Het kussen van de onderzoekers van de Universiteit van Ljubljana is een interessante ontwikkeling op het anti aging gebied.

Meer over rimpels bestrijden op Trendystyle
Van suiker krijg je rimpels
Stel rimpels uit
10 tips om rimpels te voorkomen
Over rimpels gesproken


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!