Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Acne op volwassen leeftijd

Acne op latere leeftijd

door TRENDYSTYLEDenk je dat je de kinderschoenen ontgroeid bent, krijg je opeens acne. Het kan zomaar gebeuren. acne komt niet alleen bij pubers voor. Ook dertigers en veertigers kunnen er mee te maken krijgen. Heel vervelend, ook omdat acne een grote psychologische impact heeft. Om er zo snel mogelijk vanaf te komen, is het belangrijk dat je er verstandig mee omgaat.

Vrouwen meer last dan mannen

Allereerst even wat weetjes over acne op latere leeftijd. Deze vorm van acne doet zich vooral voor tussen de dertig en de veertig. Verder hebben vrouwen er in het algemeen meer last van de mannen. Opvallend is nog dat het vooral vrouwen betreft die in de puberteit geen of weinig last van pukkeltjes en puistjes hebben gehad (alsof ze een inhaalslag moeten maken!).

Wat zijn de oorzaken?

Er worden heel wat oorzaken voor acne op latere leeftijd genoemd. Stress staat daarbij vaak op de eerste plaats. Verder wordt er wel gesproken over erfelijkheid en roken. Maar de precieze oorzaken zijn nog niet helemaal bekend. Het lijkt er echter op dat de mannelijke en vrouwelijke hormonen hierbij een belangrijke rol spelen en de talgklieren stimuleren om meer vet te produceren.

Acneop latere leeftijd vooral op de kin

Het is bekend dat acne op latere leeftijd en acne in de puberteit een ander beeld geven. Op latere leeftijd zijn er vaak minder puistjes maar meer 'verhardingen' of onderhuidse knobbeltjes. Bovendien concentreert verlate acne zich vaak vooral op de kin en kaaklijn.

Gebruik geen agressieve middelen

Acne op latere leeftijd is moeilijker te behandelen dan acne in de puberteit. Artsen raden aan om voor dit soort acne in ieder geval geen pubermiddeltjes te gebruiken. Op latere leeftijd is de huid dunner en gevoeliger en meer vochtarm. Gebruik daarom zachte middelen om je huid te reinigen en ga voor een licht vochtinbrengende crème die niet-comedogeen is. Ga ook niet intensief scrubben maar gebruik liever een peeling op basis van glycolzuur of salicylzuur. Beter nog is het om een arts of specialist te raadplegen zodat je vanaf het begin de juiste middelen gebruikt en de acne zo snel mogelijk onder controle hebt.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!