Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Acne in de herfst. Waarom kan je huid in dit seizoen verergeren?

Acne in de herfst. Waarom kan je huid in dit seizoen verergeren?

door TRENDYSTYLEZie jij je huid in het najaar of de herfst verslechteren? En heb jij enig idee waarom acne in de herfst weer de kop kan opsteken?

Er zijn verschillende redenen voor. In de herfst neemt de talgproductie toe omdat de aanmaak van mannelijke hormonen toeneemt. Dit kan een verslechtering van de huid ten gevolge hebben. Verder is het ook het moment dat het dagelijks leven weer begint. We moeten weer naar school of aan het werk. Dit kan een behoorlijke portie stress met zich brengen. En stress - dat weet iedereen - heeft een negatieve invloed op onze gezondheid en ook op onze huid.

Verder is het ook het moment waarop we de rekening van de blootstelling aan de zomerzon gepresenteerd kunnen krijgen. Er wordt nog al te vaak gedacht dat ultraviolette straling acne kan verbeteren of zelfs genezen maar dat is een illusie. De huid mag dan droger aanvoelen en een beter kleurtje hebben, maar de blootstelling aan de zon kan nog 'een staartje' hebben. Door de blootstelling aan de zon wordt de huid dikker en vindt er een toename van de hoeveelheid keratine aan het huidoppervlak plaats. Dit kan tot 'verstopping' van de huid leiden (er ontstaan pukkeltjes en mee-eters).

Wat kun je doen?

Ook in dit geval gelden de gebruikelijke adviezen (lees 'Alles over pukkeltjes en acne'). Maar wat ook belangrijk is, is om de psychologische impact van acne niet te onderschatten (lees 'De psychologische gevolgen van acne'). En verder is het tijd om afscheid te nemen van het 'fabeltje' dat de toename van acne in de herfst de nasleep is van teveel chocolade of andere slechte zomerse eetgewoontes.

 


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!