Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels lente zomer 2016 | Haaraccessoires

De mooiste haaraccessoires voor 2016

Haarbanden met bloemen en kant, felgekleurde zijden sjaaltjes, gouden ringetjes maar ook simpele schuifspeldjes. De haaraccessoires voor lente en zomer 2016 mogen dan misschien niet vernieuwend zijn, mooi zijn ze wel!

door CHARLOTTE MESMANHaaraccessoires lente zomer 2016
Een heel bijzonder accessoire (is het een oorbel of een haardecoratie?) bij Stella Jean lente zomer 2016, ph. Charlotte Mesman

Klik hier voor alle foto's

De mode voor lente en zomer 2016 vertoont een neo-romantische mood met veel bloemen en soms ook wat nostalgische decoraties. De 'granny'-trend doet zijn invloeden nog steeds gelden en kantjes van oma sieren de hoofden van de modellen.

Zo waren de vlechtkapsels bij Antonio Marras versierd met kanten lapjes, al dan niet in kleur, die met speldjes in het haar van de meisjes waren bevestigd. Een idee dat je gemakkelijk thuis kunt nadoen.

Bij Gucci zagen we bloemen achter het oor en diademen met oudkanten roosjes. Deze haaraccessoires werden kracht bij gezet door de lange oorbellen. Ook van deze catwalk kunnen we weer enorm veel ideeën opdoen.

Gucci maar ook het designersduo Dolce & Gabbana laten zien dat je eigenlijk 'nooit teveel aan je hoofd kunt hebben' (letterlijk genomen!). Net zoals bij Gucci zagen we op de catwalk van Domenico en Stefano we combinaties van rijkelijk versierde haarbanden en grote oorbellen. Heel zomers zijn ook de felgekleurde zijden sjaaltjes die op allerlei manieren rond de hoofden van de modellen waren geknoopt.

Bijzondere aandacht verdient verder het... schuifspeldje dat op meerdere catwalks, onder meer bij Fendi, als haarsieraad diende. Heel eenvoudig maar wel heel handig om net even een andere beweging in je kapsel te brengen. Een functioneel en bescheiden haaraccessoire dus, maar toch niet te verwaarlozen.

Bekijk de fotogalerie maar eens en ga dan zelf aan de slag.

FOTO 1/11. KLIK OP DE FOTO OM VERDER TE GAAN
Haaraccessoires lente zomer 2016

Klik hier voor alle foto's

Romantische haaraccessoires voor de vlechtkapsels van de Italiaanse ontwerper Antonio Marras. Misschien heeft oma nog iets interessants in het naaimandje? Foto: Antonio Marras lente zomer 2016, ph. Charlotte Mesman

Klik hier om naar de volgende foto te gaan


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!