Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels lente zomer 2015 | Kort dameskapsel

Kapsel trend: zo sexy is een pixie hair cut

Wij dagen iedereen uit die durft te zeggen dat korte kapsels niet vrouwelijk, mooi en sexy kunnen zijn!

door CHARLOTTE MESMANKort dameskapsel

Een Amerikaanse antifeministische 'pick up artist' (lees: rokkenjager - kun je het nog volgen?) zorgde onlangs voor nogal wat opschudding door fel uit te halen naar vrouwen die hun haar afknippen. Met kort haar zouden ze er 'minder vruchtbaar, minder mooi en minder gezond' uitzien. Hij vond zelfs dat deze vrouwen onder curatele van de staat zouden moeten worden gesteld. Natuurlijk kreeg deze meneer van alles over zich heen! En terecht.

Kort kapsels kunnen ontzettend mooi en vrouwelijk zijn. Audrey Hepburn en Twiggy zijn iconische voorbeelden. En wat te denken van supermodel Linda Evangelista? Of Natalie Portman na de film 'V for Vendetta'? En herinner je je Anne Hathaway met haar pixie hair cut? Enfin, we hoeven je niet te overtuigen. Een korte, zeer korte haarstijl kan heel vrouwelijk en sexy zijn.

Zo waren wij helemaal weg van het korte kapseltje van het fashion model op de foto's hieronder. We ontmoetten haar backstage bij de shows in Milaan. Het zal je niet verbazen dat ze alle aandacht trok.

Als je goed kijkt, zie je dat de lengte bovenop het hoofd net iets langer is dan aan de zijkanten. Op deze manier kan je er toch nog iets mee doen. Met dit soort kapsels is het ook heel leuk om met haaraccessoires te werken, zoals je op de laatste foto ziet. Wat ons betreft een topper!

Kort dameskapsel
Kort kapsel, ph. Mauro Pilotto

Kort dameskapsel
Kort kapsel, ph. Mauro Pilotto

Kort dameskapsel
Kort kapsel, ph. Mauro Pilotto

Kort dameskapsel
Kort kapsel, ph. Charlotte Mesman

Kort dameskapsel
Kort kapsel, ph. Charlotte Mesman

Kort dameskapsel
Hetzelfde korte kapsel maar dan anders gestyled met haar accessoire, ph. Charlotte Mesman


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!