Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels lente zomer 2015 | Halflang haar

De COOLSTE kapseltrends en haarkleuren voor nu!

Wat gebeurt er op dit moment in de haarmode? Hoe gaan we ons haar het komende seizoen stylen? Wat is cool? We vroegen het aan Franco Argento, Italiaanse hair stylist met basis in Parijs.

door CHARLOTTE MESMANKapsels

Wat zie jij op dit moment in de haarmode gebeuren? Wat zijn de allernieuwste haar- en kapseltrends voor lente en zomer 2015?

Franco Argento: Ik heb onlangs de film 'A Most Violent Year' met Jessica Chastain en Oscar Isaac gezien. Volgens mij geeft deze film de juiste inspiratie voor dit moment. Het speelt zich allemaal af in de vroege jaren '80 en de kapsels zijn enorm stijlvol (net zoals de kleding overigens, die van Armani is). Ik vind de periode eind jaren '70, begin jaren '80 enorm inspirerend. Elegant en energiek.

Jessica Chastain
Jessica Chastain, depositphoto@s.bukley

We gaan dus weer terug naar een lichte krul of slag, haar waar beweging in zit. Het mag best een beetje slordig zitten. Aan de andere kant gaan we ook heel nette kapsels zien, mooi glad geborsteld en gekamd.

Kapsels
Lichte slag is in de mode, foto: Alberta Ferretti lente zomer 2015, ph. Mauro Pilotto

Voor de avond zien we verder losse 'gedecoiffeerde' opsteekkapsels en knotten maar ook heel geraffineerde en gladde opsteekkapsels, soms met wat losse lokken. En verder zien we nog steeds romantische vlechten, iets wat ik altijd nog erg elegant vind.


Los en warrig opsteekkapsel bij I'm Isola Marras, ph. Charlotte Mesman

Opsteekkapsels
Glad opsteekkapsel bij Les Copains, ph. Mauro Pilotto

Maar, en ik blijf het herhalen, de trends zijn niet meer dan een input, ze geven ideeën maar moeten altijd worden geïnterpreteerd. Daarbij moet je rekening houden met je eigen persoonlijke stijl, je persoonlijkheid, de vorm van je gezicht, je haartype en je kledinglook.

Als wij hair stylisten het haar voor een fotoshoot of een catwalk show doen, dan creëren we altijd een look op basis van de mood van de collectie. Dat moet je thuis eigenlijk ook doen. Laat je gerust inspireren door een modeshow, een film, een schilderij of een tijdperk in het verleden maar overdrijf niet. Het moet altijd stijlvol blijven.

Wat zijn de trends voor wat betreft de haarlengtes?

Kapsel
Halflang kapsel met slag, backstage bij Cividini lente zomer 2015

Franco Argento: Je kunt eigenlijk het meeste met haar dat net op of even over de schouders valt. Ik zou het zelf heel lichtjes in lagen knippen zodat er wat beweging in zit. Verder ben ik ook altijd voor boblijnen net even onder het oor of een fris, kort kapsel.

En wat worden de haarkleuren voor lente en zomer 2015?

Franco Argento: We weten allemaal hoe moeilijk het in de zomer is om haarkleuren levendig en glanzend te houden. Daarom zou ik vooral voor natuurlijke kleuren met lichte kleurnuances gaan. Als je donkerblond bent zou je er wat goudrood door kunnen verwerken. Ben je vrij blond, dan kun je aan goudtinten of titiaanrood denken, maar ik zou in ieder geval niet overdrijven met te intense kleurnuances. De zomer biedt ons een goede gelegenheid om ons haar eens met rust te laten en het eens extra te verzorgen met maskers, oliën en crèmes.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!