Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Kapsels | Kapsels lente zomer 2015 | Grijze haarkleuren

'Granny hair' is dé trend. Grijze haarkleuren gaan 'viraal'

Grijze haarkleuren zijn al een paar jaar in de mode, maar op dit moment zijn gaan ze letterlijk 'viraal'. 'Granny hair' is in. Oma's haarkleur is hot.

door CHARLOTTE MESMANGrijs haar
Carol Bernard met grijs haar tijdens de modeweek in Parijs

Eigenlijk zijn grijze haarkleuren geen nieuwigheid. Als we onze streetstyle fotoarchieven erop nakijken, dan zien we dat 'grey hair' onder de fashionista's al sinds verschillende jaren een optie is. Geen nieuwigheid dus maar wel nieuw is dat de 'massa' nu ook voor 'granny hair' kiest.

Granny hair, oma's haarkleur is overal! Het is op dit moment één van de allerhotste en meest trendy haarkleuren. Bij de allerjongsten staat een grijze tint supercool vanwege het contrast. Wie verwacht er nu een piepjong ding met grijze haren? En voor de wat meer 'agée' onder ons betekent het een bevrijding. Grijs haar mag, sterker nog, het is TRENDY.

Grijs haar
Carol Bernard met grijs haar tijdens de modeweek in Parijs

De grijstinten die en vogue zijn, kun je letterlijk samenvatten als '50 Shades of grey'. Letterlijk alle grijstinten zijn mogen: platinagrijs, zilvergrijs, staal grijs, metal gun grey. Schitterende nuances die ook nog eens bekroond worden met sprekende benamingen. Niet iedere grijstint is overigens voor iedereen geschikt. De kleur moet zorgvuldig op je huidskleur en persoonlijkheid worden afgestemd.

Grijs haar
Modejournaliste Sarah Harris met natuurlijk grijs haar in Parijs

Vooral lang, grijs haar is heel suggestief omdat je ook hier weer met een contrast te maken hebben. Grijs haar wordt met ouderdom geassocieerd, maar wat nu als je dik, lang en gezond haar in een grijstint ziet? Grijstinten zijn ook ideaal om de scherpe of strakke lijnen van korte haarcoupes te onderstrepen.

Grijs haar
Donkergrijs geverfde korte haarcoupe

De grijstinten worden ook wel gecombineerd met andere kleurnuances als paars, groen en pastels, maar heel vernieuwend is de combinatie van grijs met een warme kastanjebruin tint. Heel onverwacht en opvallend mooi. Wij zagen onlangs op straat een meisje met halflang haar dat van haar kruin tot aan de oren kastanjebruin was en vanaf de oren tot de punten donkergrijs. Oneindig chic!

Grijs haar
Zilvergrijs haar met een pastelroze nuance

Enig nadeel: de overstap van je eigen haarkleur naar grijs haar is niet snel gezet. Vaak moet het haar ontkleurd worden en daar kunnen wel verschillende sessies voor nodig zijn. Na het bleken kan de kleur toegevoegd worden. Ook moet de haarkleur regelmatig worden bijgewerkt. Dit betekent 'commitment' met je kapper (lees: tijd en geld).

Ben je van jezelf al grijs, informeer dan eens bij je kapper om je grijskleur te verfraaien, te verdiepen of misschien meer zilver te maken. In dat laatste geval heb je misschien al genoeg aan een zilvershampoo.


MEER OP TRENDYSTYLE

 
Fashion
Mode trends

De allernieuwste mode trends. Update je look met deze mode trends en tips


Trends
Voedingstrends 2018

Voedingstrends 2018. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.