Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels lente zomer 2015 | Bronde is de nieuwste it-haarkleur

Haartrend: 'Bronde' is de nieuwste it-haarkleur!

Normaal gesproken ben je blond of brunette. Maar tegenwoordig kun je ook 'bronde' zijn. Een mix van bruin en blond. Het is dé haarkleurentrend voor voorjaar 2015.

door CHARLOTTE MESMAN'Bronde' is een tussenweg tussen blond en bruin en het is dé trend onder de VIPs en fashionista's. De Amerikaanse socialite Olivia Palerma wordt wel als dé bronde-trendsetter genoemd maar of ze inderdaad de eerste 'bronde' was, is natuurlijk maar de vraag. Op dit moment zou het de meest gevraagde haarkleur (als je het zo kan noemen) in de salons zijn en gaat men er en masse voor!


Olivia Palermo tijdens de Paris Fashion Week met haar nieuwe bronde-haarkleur. Jammer genoeg had ze haar haar bijeengebonden maar de blonde micro-highlights zijn toch goed te zien, ph. Charlotte Mesman

'Bronde' is het meest geschikt voor brunettes of donkerblonde types die graag wat lichter willen maar de stap naar helemaal blond niet (meteen) willen zetten.

Kort gezegd, is het goudbruin haar met heel subtiele highlights. Deze highlights worden in warme nuances gezet waarbij oranjeachtige tinten, vaak een probleem bij wat donkerdere haarkleuren, vermeden worden.


Candela Novembre met een licht 'bronde' effect. Uitgroei is geen probleem

Wil je een echte, mooie 'bronde' kleur, dan moeten de mini-highlights met de hand worden gezet (door middel van de 'balayage' techniek waarbij de kapper de strepen met de hand op het haar aanbrengt en niet met folie werkt). Alleen dan krijg je zachte overgangen en kan je kapper de kleur over de lengte wat zachter houden en wat sterker aanzetten bij de punten.


'Bronde' is dé haarkleur voor 2015

Het voordeel van deze highlight-techniek is dat het er heel natuurlijk uitziet en tegelijkertijd je haar qua kleur een oppepper geeft. Het verlevendigt het, doet het glanzen en het staat zomers. Als je je haar na het 'bronderen' goed verzorgt met kleurveilige shampoo's, conditioners en maskers dan zal het 'bronde'-effect zelfs nog mooi zijn met een uitgroei.


Het 'bronde'-effect is perfect om mee te accentueren en camoufleren

Een ander voordeel van 'bronde' is dat het, als je kapper een beetje handig is, echt iets voor je gezicht kan doen. Door het blond op de juiste plekken te intensiveren kun je er je jukbeenderen mee accentueren of bijvoorbeeld een uitstekende kin of een wat grote neus mee camoufleren.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!