Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels lente zomer 2015 | Ballerina bun

Ballerina Grace. Deze kapsel trend bewijst dat knotten N.I.E.T saai zijn!

Floor Kleyne, Creative Director van Salon B en B Academy, heeft de ideale kapseltrend voor lente en zomer 2015 voor je. Een ballerina bun in FUN versie. Snel, easy, trendy. Een kapsel dat je bijna zonder te kijken in elkaar draait!

door CHARLOTTE MESMANFloor Kleyne
Floor Kleyne, Creative Director
van Salon B en B Academy

Floor Kleyne, Creative Director van Salon B en B Academy, brengt een actuele kapsel trend onder onze aandacht die ideaal is voor iedereen die 's morgen geen zeeën van tijd heeft om een gelikte haarstyle te creëren maar toch trendy, elegant en up-to-date voor de dag wil komen.

De 'Ballerina Grace Trend', zoals Floor 'm heeft genoemd, komt rechtstreeks van de internationale catwalks. Floor zelf werkte mee aan de creatie ervan backstage bij de internationale fashion shows. Ze vertelt ons er uit eigen ervaring over:

'Al een paar seizoenen lang zien we op de catwalks veel varianten op de ballerina bun, dat klassieke knotje onderin de nek. Ook dit seizoen hoort het balletknotje er weer bij, maar dan in een moderne versie.'

'Backstage bij de catwalk shows voor zomer 2015 zag ik stijlvolle ballerina buns maar de meisjesachtige paspoes waarmee ballet vaak omgeven is, was daarbij weggelaten. Vergeet al dat roze, tule en dat soort dingen. Hetzelfde zag je in verschillende collecties, zoals bij Nina Ricci en Bottega Veneta, gebeuren. We zagen meer neutrale, zelfs gebleekte tinten en stijlvolle vrouwelijke kleding maar zonder tierlantijnen. De ontwerpers haalden er ballerina buns bij - dat paste goed - maar in een nonchalante versie'.

Ballerina knot
Nonchalante ballerina bun bij Bottega Veneta lente zomer 2015, foto: courtesy of Bottega Veneta

'Gewoonlijk komt een ballerinaknot klassiek en ook vrij stijf over. Dit komt omdat het haar onderin de nek wordt samengebracht en het haar heel strak wordt getrokken. Je krijgt dan een strenge look. Maar daar wijken we dit seizoen dus vanaf. Het leuke aan de ballerina buns die ik bij de shows zag was juist dat ze heel nonchalant waren en soms zelfs een beetje FUN.'

Ballerina knot
Ballerina knot bij Acné Studio. Het haar is niet strak naar achteren gebracht maar een beetje slordig en greasy, ph. Mauro Pilotto

'Dit soort effecten werden verkregen door de ballerina bun bijvoorbeeld een klein beetje te laten uitsteken waardoor je 'm aan de voorkant kunt zien. Verder kun je de knot losser en speelser maken door 'm niet zo strak vast te draaien dat elk haartje in de rol op z'n plaats zit. Hierdoor wordt de knot stijf. Dit seizoen doen we het anders.'

Ballerina knot
Ook bij Blugirl zagen we een nonchalante versie van de klassieke ballerina bun, ph. Mauro Pilotto

'Bedenk tijdens het vastdraaien dat de haartjes best mogen uitsteken. Mijn tip is: zet de knot gewoon kriskras en zonder al te veel na te denken en te kijken vast. Juist dan krijg je dat leuke en nonchalante van de moderne ballerina bun!

Ballerina knot
De lokken van je ballerina bun mogen pieken en uitsteken, ph. Mauro Pilotto

Met dank aan Floor Kleyne, haarstylist Salon B, http://www.salonb.nl/

Floor Kleyne is creative director van B (Salon B, B academy en The Graduates), wat wil zeggen dat ze leiding geeft aan het creative team en het education team van B.
Samen met het creative team is zij verantwoordelijk voor het visual image van het bedrijf en werkt ze mee aan fashion- en beautyshoots voor toonaangevende magazines in binnen- en buitenland.
Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de vaktechniek, kwaliteit en communicatie in alle educatie binnen B academy en het vertalen van catwalktrends in trainingen voor kappers in heel Nederland. Ook wordt ze regelmatig geboekt voor inspiration seminars.
Daarnaast werkt ze backstage bij fashionweeks in Parijs tijdens de haute couture en pret-à-porter shows van o.a. Givenchy, Guy Laroche en Leonard. Ook knipt en styled ze regelmatig het haar van celebrities (o.a. Anna Drijver, Georgina Verbaan en Jett rebel).


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!