Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Kapsels lente zomer 2013 | Zomerse kapsel tips van topkapper John Beerens

Zomerse kapsel tips van topkapper John Beerens

Trendystyle interviewde topkapper John Beerens over de nieuwste kapsel trends voor zomer 2013. Lage knotten en staarten zijn in, steil haar en krullen leven naast elkaar en de haarkleuren zijn spannend en fel. John Beerens vertelt ons niet alleen wat dit seizoen in de mode is maar hij legt ons ook uit hoe je het gewenste effect kunt bereiken en welke haarproducten je daarvoor moet gebruiken. Een interview dat je niet mag missen als je wilt scoren met een trendy en up-to-date kapsel!

Welke trends zie jij op dit moment in de haarmode voor de dames? Hoe moet je als vrouw deze zomer je haar laten knippen als je trendy wilt zijn?

John Beerens: De trends wat betreft dames kapsels zijn zeer divers. Om te beginnen is een lage knot of staart weer helemaal terug. Denk daarbij aan het haar netjes strak in een scheiding, eventueel met een lak erover voor wat extra fixatie en glans. Ook super steil haar zien we bij verschillende designers op de catwalks terug. Gebruik een goede stijltang met een hoge temperatuur voor kaarsrecht haar zoals bijvoorbeeld de ISO Professional Spectrum Pro Stijltang. Wil je graag steil haar maar wel met volume? Föhn dan je haar steil met een ronde borstel, hiermee creëer je veel volume en toch mooi, steil en gepolijst haar. Gebruik bijvoorbeeld de CHI Ceramic Föhn borstel Jumbo. De grote van de borstel maakt het zeer eenvoudig om volume te geven aan het haar, vooral bij de aanzet.

Zomerkapsels 2013 Zomerkapsels 2013
Zomerkapsels 2013 Zomerkapsels 2013
Foto's van links naar rechts: strak kapsel met lage knot bij Gucci zomer 2013, steil haar bij Vanessa Bruno zomer 2013, super steil haar bij Dsquared2 zomer 2013, ingevlochten kapsel bij Veronique Leroy zomer 2013

Vlechten hebben we de afgelopen seizoenen al veel gezien en ook dit seizoen zijn ze er weer. Invlechten, vlechten aan de zijkanten, een knot met vlechten het mag en kan allemaal. Verder zien we veel golvend haar, geen echte krullen maar een mooie slag en grove krullen is wat helemaal hip is. Het geeft een sexy, zomerse look en past bij elke outfit. Gebruik hiervoor J Beverly Hills Beach Texturizing Spray voor extra volume en textuur en gebruik voor een mooie, grove krul de CHI Curling 1.5 inch krultang. Ook een grote knot gemaakt met een haardonut zien we veel. Zet de knot goed vast met wat schuifspelden en maak het af met de CHI Helmet Head spray.

Welke korte kapsels zijn op dit moment trendy?

John Beerens: Korte kapsels zijn moeten écht kort zijn, zoals bijvoorbeeld Miley Cyrus, Michelle Williams en Anne Hathaway. Kort maar eventueel wel met een iets langere lok bij het voorhoofd of een schuine pony.

En wat zijn de nieuwtjes op het gebied van de haarstyling? Gaan we voor krullen of steil? Voor opsteekkapsels of wilde losse haren? Of iets anders?

John Beerens: Steil haar is weer helemaal terug van weg geweest. Krullen ook maar dan wel grove krullen of een mooie slag. De welbekende beachy waves van Doutzen Kroez op de cover van het juni nummer van de Nederlandse Vogue is een mooi voorbeeld hiervan. Of bijvoorbeeld de sexy, speelse slag van Victoria's Secret angel Gisele Bundchen.

Gisele Bundchen Candice Swanepoel
Zwoele slag voor Gisele Bundchen (foto: Stock Photo © Ryan Born) en Candice Swanepoel (foto: Stock Photo © Ryan Born)

Welke haarkleuren zijn trendy voor zomer 2013? En wat vind jij van 'ombre hair'? Trendy of alweer achterhaald door iets anders?

John Beerens: Qua kleur zien we veel opvallend en fel, bijvoorbeeld een knal roze dip-dye look, vuurrode lokken of blond met een lichte lila pastel gloed over het haar. Dit laatste kun je creëren met verf, maar ook door je licht blonde haar met bijvoorbeeld Waterclouds Violet Silver Shampoo te wassen. De zilver shampoo bevat veel violet wat het gele uit het haar weghaalt en na veelvoudig gebruik een mooie pastel gloed aan het haar geeft.

Voor de mensen die zo'n fel kleurtje een beetje too much vinden zijn er ook vele andere prachtige trends zoals bijvoorbeeld de mooie sunkissed look. Voor mensen met een wat donkere eigen haar kleur bereik je deze zomerse look met mooie blonde highlights, het creëert diepte en geeft een frisse indruk. Ook voor mensen die van nature al een blonde coupe hebben is het mogelijk om een echte sunkissed look te creëren, dit doe je dan weer door middel van het aanbrengen van low lights, dit geeft de coupe meer dynamiek. Foto rechts: roze dip-dye look bij Vivienne Westwood

De Ombré look zie je nog erg veel, en je zou kunnen zeggen dat deze look nog steeds erg populair is. Een echte nieuwe trend is het echter niet meer, een blijvertje dat wel.

Veel vrouwen gaan in de zomer voor highlights maar lang niet altijd is het resultaat even natuurlijk en mooi. Welke technieken adviseer jij om een mooi 'zon-en-zee'-effect te verkrijgen?

John Beerens: Highlights zijn erg mooi zolang je maar een natuurlijk effect behoudt. Je ziet vaak dat het te streperig wordt en de highlights te duidelijk zichtbaar zijn. Mooier is het als het één geheel is.

Tot slot. Heb jij een leuke stylingstip voor de avond voor onze lezeressen? Een eenvoudig maar stijlvol kapsel om de show mee te stelen, of je nu een romantisch etentje hebt of een spannende zomerparty?

John Beerens: Een snelle en stijlvolle look creëer je eenvoudig door aan de onderkant van het haar wat slag/krullen te creëren met je stijltang. Neem wat grotere plukken waardoor het natuurlijk oogt en gebruik een mooi glans product voor wat extra glamour bijvoorbeeld Biosilk Shine On spray.

Bezoek www.johnbeerens.com, beauty webwinkel


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!