Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Kapsels lente zomer 2013 | Haarstijlen voor lente en zomer 2013

Hippie invloeden, jaren '70, chic-de-luxe en grunge

DE HOTSTE HAARSTIJLEN VOOR LENTE EN ZOMER 2013

Wat zijn de haarstijlen voor lente en zomer 2013? Welke haarlooks gaan we dit seizoen zien? En welke moods beïnvloeden de haarstyling?

Marco Iafrate, creative director TIGI Italië, geeft Trendystyle een inspirerende update van de hotste hairdo's voor lente en zomer 2013. Onderscheid jij je graag met een trendy haarlook dan mag je dit interview niet missen. Laat je inspireren en doe je haar eens anders dan gewoonlijk. Vandaag beginnen! Hieronder vind je de meest originele haartrends van het moment volgens Marco Iafrate op een rijtje. Met kapsel voorbeelden natuurlijk!

Haute Hippie

Voor lente en zomer 2013 gaan we van alles zien. Iedereen komt aan zijn (haar) trekken. De Haute Hippie trend is een nieuwe variant op de Bohémien stijl die we vooral zomers vaak zien. Het is een zorgeloze en creatieve stijl met een lichte Couture Touch. We ontkomen niet aan de jaren '70 invloeden die we dit seizoen vooral zien in de vorm van gevlochten haarstijlen, vlechten en haarlokken die als het ware worden 'samengeknoopt'.


Kapsel op de catwalk van Byblos lente zomer 2013

Chic Deluxe en Ready-to-wear haarstijlen

Andere haarstijlen van het moment zijn de Chic Deluxe haarstijl die je zou kunnen omschrijven als een 'miljoenen-dollar-kapsel' en de Ready-to-Wear haarstijl. Vooral de laatste haarstijl is deze zomer weer heel populair. Kapsels waar je zo mee op pad kunt. Een sexy Grunge stijl is hier dé oplossing.


Chic-Deluxe Kapsel op de catwalk van Gianfranco Ferré lente zomer 2013


Grunge haarstijl op de catwalk van Just Cavalli lente zomer 2013

Uptown meets Downtown

Een opvallende haarstijl is die 'Uptown meets Downtown'. Haarstijlen en creatieve ideeën van de straat worden gecombineerd met de haarstijlen die de hairstylisten in de meest gerenommeerde salons uitdenken. We gaan voor 'bodyconscious' kapseltjes met spannende elementen zoals leren bandjes die je in je haar verwerkt.


Uptown meets Downtown. Bovenop is het haar gewild slordig en gevlochten, van achteren is het haar glad en chic. Kapsel op de catwalk van Antonio Marras lente zomer 2013. Klik hier voor meer over dit kapsel.

Haaraccessoires: haarbanden en sjaaltjes

Verder is er dit seizoen veel oog voor detail. Haaraccessoires spelen hierbij een belangrijke rol en zetten de verschillende haarstijlen kracht bij. Zo gaan we weer steeds meer haarbanden in alle mogelijke vormen en kleuren zien. En ook het gebruik van sjaaltjes voor in het haar komt weer terug.


Leren haarband op de catwalk van Genny lente zomer 2013


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!