Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Kapsels | Kapsels voor lang haar voor winter 2010 2011

Kapsels voor lang haar 2010: catwalk-natuurlijk is de trend

(Een beetje) wilde en warrige haar coupes zijn in de mode

Lang haar winter 2010 2011Lang haar blijft in de mode maar ook voor deze haarlengte zijn er dit seizoen weer heel wat ontwikkelingen. Draag je het los, dan is een gewild warrige haarcoupe met volume trendy. Je losse manen moeten eruit zien alsof je net uit bed komt, maar dan wel met fantastisch haar. 'Catwalk-natuurlijk' is de trend. Dat betekent dat je haar er natuurlijk moet uitzien maar dat - om het zo te krijgen - wel degelijk veel werk achter zit. (Foto: kapsel op de catwalk van Jo No Fui voor winter 2010 2011)

Catwalk-natuurlijk is de trend

Op de catwalks, in de make-up maar ook in de haarmode zien we deze winter veel ogenschijnlijk natuurlijke looks. Na de geconstrueerde en kunstmatige looks van de afgelopen jaren (denk maar eens aan Lady Gaga!) is 'natuurlijk' weer helemaal chic. Maar dan wel een 'natuurlijkheid' waar heel wat werk achter zit.

Gelaagde haarsnitten

Laten we beginnen met de haarsnitten. Laagjes zijn deze winter ook voor lang haar nog steeds in de mode, maar ze moeten zo geknipt zijn dat ze in je haarcoupe verdwijnen. Je mag de verschillende haarlengtes dus niet zien. Ze hebben als enige doel om je haarcoupe een natuurlijke volume en een natuurlijke beweging te geven.

Lang haar winter 2010 2011

Kapsels voor lang haar voor winter 2010 2011
PREV NEXT

De look voor lang haar

De look is dus 'ogenschijnlijk natuurlijk' of - zoals wij het noemen - catwalk natuurlijk. Deze look vraagt in eerste instantie om een gezonde basis. Het haar moet goed verzorgd zijn. Pas dan bereik je het bedoelde effect van mooi, lang haar dat dit seizoen luchtig over je schouders danst en om je gezicht zwoel omlijst. Stijve krullen zijn uit de mode en hetzelfde geldt voor glad gestyled haar (berg de steiltang maar op). Het haar golft natuurlijk over schouders en rug en mag zelfs een beetje warrig of wild zitten maar om het zo te krijgen moet je wel het nodige doen.

Hoe style je lang haar?

Was je haar, gebruik een conditioner die je niet op de hele haarlengte maar alleen op het laatste stuk richting de haarpunten aanbrengt (anders wordt je haar te slap), maak je haar handdoek droog, kam het haar door met een kam met wijd uiteen staande tanden en breng een styling mousse aan. Verdeel het haar nu in twee zones: het haar boven op je hoofd zet je vast met een klem, de onderlaag laat je los hangen.

Met een ronde borstel föhn je eerst de loshangende lokken. Maak elke lok eerst steil en draai de lok dan om de borstel en verwarm de lok met föhn. Laat de haarlok dan voorzichtig van de borstel glijden. Pas in het begin, als je nog niet veel ervaring met de ronde borstel hebt goed op dat je haar niet in de borstel verstrikt raakt. Bewerk zo lok voor lok. Het bovenste gedeelte doe je het laatst. Voor meer volume boven op je hoofd plaats je de ronde borstel aan de achterzijde onder de haarlok boven op je hoofd en vervolgens föhn je het haar droog. Alles bij elkaar zul je voor het föhnen van je haar ongeveer 30 minuten nodig hebben maar je coupe blijft dan wel een paar dagen zitten. Wil je het haar een wat warrig aanzien geven dan kun je het lichtjes touperen door het 'tegen de draad in' te kammen of te borstelen.

Klik hier om naar de galerie 'Kapsels voor lang haar 2010 2011' te gaan


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!