Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels herfst winter 2015 2016 | Kapsel trend: extreem hoge paardenstaarten

Helemaal wild van de Prada-paardenstaart! Too Cool for School

Prada kwam dit seizoen met een enorm vindingrijke paardenstaart die gemakkelijk is na te doen. Deze haar look is een topper voor dit seizoen. Fantastisch voor een party, ook super voor overdag. Floor Kleyne van Salon B vertelt ons er meer over.

door CHARLOTTE MESMANPaardenstaart
Extreem hoge paardenstaarten bij Prada herfst winter 2015 2016, photo: courtesy of Prada

Floor Kleyne
Floor Kleyne, Creative Director
van Salon B en B Academy

De haartrends voor winter 2015 2016 zijn enorm inspirerend. Er is op dit gebied zoveel gaande. Floor Kleyne, Creative Director van Salon B en B Academy, neemt ons bij de hand en maakt ons wegwijs in de wirwar van trends. Ze vertelde ons al over de nieuwe seventies looks met laagjes en pony's, en over de 'granny is hot'-invloeden in de haarmode die resulteren in 'truttige' omakapsels met een edgy touch.

Vandaag heeft ze een heel bijzondere trend voor ons: TOO COOL FOR SCHOOL, een trend die gesymboliseerd wordt door de Prada-paardenstaart op de catwalk voor winter 2015. Zelf is ze een megafan van deze trend (je zult het uit haar enthousiaste verhaal wel opmaken). Ondanks de protesten aan het thuisfront waagt ze er zichzelf ook regelmatig aan! En wij zijn er inmiddels ook aan verslingerd.

DE 'TOO COOL FOR SCHOOL'-TREND: NERDY EN COOL

'Deze trend voor winter 2015 2016 heb ik Too Cool for School genoemd, en zelf vind ik 'm fantastisch. Ik heb altijd van die tijdelijke obsessies en Too Cool for School is er zo eentje :-) Deze trend zit tussen het nerdy en het cool in. Met andere woorden, DEZE TREND IS ZO NERDY DAT HET COOL IS!'

'Het gaat hier om nonchalant, een beetje high-schoolachtig haar met een 'ugly-coole' uitstraling. Dit soort haarstijlen doe ik op dit moment heel graag voor shoots. Ik heb daarvoor ook de 'crimper' (wafeltang) weer uit de kast gehaald. Soms creëer ik daar zichtbare effecten mee. Ik 'crimp' er dan bepaalde stukjes haar mee. Maar soms ook gebruik ik de wafeltang alleen om er een beetje mee te touperen zodat je een soort wollige textuur krijgt, waaraan je niet ziet dat het met de crimper is gedaan.'

'Het leuke is dat deze 'high-school ugly coole' look ook in de make-up terugkomt. Opeens zie je weer zo'n cool randje in het oog. Dat doet echt aan 'Too Cool for School' denken. Zo'n lijntje zwarte eyeliner is toch echt het eerste make-upje waar je mee begint als je op school zit.'

DE EXTREEM HOGE PAARDENSTAART VAN PRADA

Paardenstaart
Extreem hoge paardenstaarten bij Prada herfst winter 2015 2016, photo: courtesy of Prada

'Als we naar de catwalks kijken, dan is er één haarstijl die helemaal perfect bij deze Too Cool for School mood past, en dat is het haar bij Prada. Voor de catwalk show voor herfst en winter 2015 2016 ging Prada voor ultrahoge paardenstaarten. Deze staarten werden extreem hoog, nog vòòr het hoogste gedeelte van het hoofd, dus bijna bij het voorhoofd vastgezet. Zo'n paardenstaart geeft echt dat 'old school' gevoel. Wie droeg er vroeger geen paardenstaart naar school? Doordat de staart zo ultrahoog is, krijg je een beetje een palmboomeffect, een beetje nerdy en ugly. Maar omdat de staart vervolgens weggepind wordt achter het oor wordt'ie opeens heel vernieuwend en supercool.'

Paardenstaart
Extreem hoge paardenstaarten bij Prada herfst winter 2015 2016, photo: courtesy of Prada

'Zoiets vind ik enorm vindingrijk en supertof. Misschien is het even wennen, maar dat heb je vaker met dingen die vernieuwend zijn. En het leuke is dat je dit Prada-kapsel zelf gemakkelijk kunt nadoen. Als je de hoge staart een beetje te edgy vindt, kun je 'm wat lager maken, maar dat vastpinnen van de staart achter je oor en 'm dan versieren met een sieraad, dat is natuurlijk een te gek idee voor een party.'

'Het is een heel draagbare haarstijl waar je alle kanten mee op kunt. Qua kleding zou ik hier echt iets nerdy-achtigs bijhalen. Omdat het haar glad naar achter is gekamd, oogt het heel edgy, en daarom mag er best een truttig kraagje en een grote trui bij.'

Trendystyle's step-by-step instructies voor de Prada-paardenstaart:

  • Maak je haar mooi glad met de föhn of stijltang.
  • Bind je haar samen in een heel strakke paardenstaart boven op je hoofd. De exacte positie is tussen net vòòr het hoogste gedeelte van je hoofd, gerekend vanaf je voorhoofd.
  • Draai een haarlok om het elastiekje en zet 'm vast met een speldje.
  • Toupeer de paardenstaart om 'm meer volume te geven, strijk het oppervlak glad en zet de paardenstaart met schuifspeldjes boven je oor vast.
  • Gebruik een haarproduct om alle haartjes strak om je hoofd te laten liggen. Dit kapsel moet er perfect en clean uitzien.
  • Maak de look af met een haarsieraad.

Met dank aan Floor Kleyne, Creative Director van Salon B en B Academy http://www.salonb.nl/

Floor Kleyne is creative director van B (Salon B, B academy en The Graduates), wat wil zeggen dat ze leiding geeft aan het creative team en het education team van B.
Samen met het creative team is zij verantwoordelijk voor het visual image van het bedrijf en werkt ze mee aan fashion- en beautyshoots voor toonaangevende magazines in binnen- en buitenland.
Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de vaktechniek, kwaliteit en communicatie in alle educatie binnen B academy en het vertalen van catwalktrends in trainingen voor kappers in heel Nederland. Ook wordt ze regelmatig geboekt voor inspiration seminars.
Daarnaast werkt ze backstage bij fashionweeks in Parijs tijdens de haute couture en pret-à-porter shows van o.a. Givenchy, Guy Laroche en Leonard. Ook knipt en styled ze regelmatig het haar van celebrities (o.a. Anna Drijver, Georgina Verbaan en Jett rebel).


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!