Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels herfst winter 2015 2016 | Kiss curls, baby haartjes en finger waves

Kapsel trends winter 2015 2016: kiss curls, baby haartjes en finger waves

Kiss curls, baby haartjes en finger waves. Het is een hele mondvol haarstijl-concepten en we zagen ze allemaal op de catwalks voor winter 2015 2016. Laten we eens kijken hoe het eruit uitzag en wat we ermee kunnen.

door CHARLOTTE MESMANHaarlook in chola stijl bij Givenchy

Chola style
De haarlook met kiss curls bij Givenchy winter 2015 is geïnspireerd door de chola style, ph. Mauro Pilotto

Chola style
De haarlook met kiss curls bij Givenchywinter 2015 is geïnspireerd door de chola style, ph. Mauro Pilotto

De meest indrukwekkende en bizarre beautylook voor winter 2015 2016 zagen we bij GIVENCHY. Ontwerper van het huis, de Italiaan Riccardo Tisci, omschreef de look als 'Victorian-chola girl'. De Victoriaanse invloeden hebben daarbij vooral betrekking op de collectie terwijl de zogenaamde 'chola style' in de beauty look tot uiting komt.

Wil je een idee krijgen van de 'chola style', google dan eens FKA twigs. Deze Britse zangeres draagt deze stijl - typerend voor eerste en tweede generatie Mexicaans-Amerikaanse girl gangs - met haar vlechtjes, de op haar voorhoofd geplakte haarlokken en haar neuspiercing momenteel helemaal uit.

Dezelfde elementen kwamen in de beauty look van Givenchy's wintercollectie terug: de kiss curls, de dubbelgeslagen vlechtjes laag in de nek en de neuspiercings. Met behulp van gezichtsjuwelen gaf Tisci de look de 'over the top' twist die alleen een catwalk van Givenchy kan hebben.

Of Givenchy zich ook door FKA twigs heeft laten inspireren, is niet duidelijk, maar wat we wel weten is dat elementen uit de chola subcultuur steeds vaker in het modebeeld opduiken. Klik hier voor spectaculaire backstage foto's van de Givenchy catwalk show.

Kiss curls bij DKNY

Kiss curls
Kiss curls op de catwalk van DKNY lente zomer 2015, photo: Depositphotos

Zo showde DKNY, nog voordat Givenchy met zijn indrukwekkende look kwam, op de catwalk voor zomer 2015 al met 'kiss curls', de met gel op het voorhoofd vastgeplakte lokken, een fenomeen dat oorspronkelijk in de jaren '20 door de zangeres Josephine Baker werd geïntroduceerd.

Kiss curls bij Fausto Puglisi

Kiss curls
Kiss curls bij Fausto Puglisi herfst winter 2015 2016, ph. Mauro Pilotto

Kiss curls
Kiss curls bij Fausto Puglisi herfst winter 2015 2016, ph. Mauro Pilotto

Ook de Italiaanse ontwerper Fausto Puglisi koos voor zijn catwalk show kapsels met 'kiss curls', lokken die in een soort wave patroon over het voorhoofd lagen. Er moet wel sprake van een opleving van de chola subcultuur zijn. We zien hier echt een trend ontstaan!

Baby haartjes bij Stella McCartney

Baby haartjes
Baby haartjes op de catwalk van Stella McCartney herfst winter 2015 2016, ph. Mauro Pilotto

Baby haartjes
Baby haartjes op de catwalk van Stella McCartney herfst winter 2015 2016, ph. Mauro Pilotto

Stella McCartney pakte het voor haar catwalk show voor herfst en winter 2015 2016 wat subtieler aan. Het haar van de modellen was naar achteren gebracht maar de baby haartjes - die nieuwe donzige haartjes die iedereen wel heeft - waren naar voren gehaald en lagen als een waas over voorhoofd en slapen.

Finger waves bij Cividini

Finger waves
Finger waves bij Cividini herfst winter 2015 2016, ph. Mauro Pilotto

Een klassieker, maar toch wel een beetje in de lijn van de kiss curls zoals we die van Josephine Baker kennen, waren de finger waves in jaren '20/'30 stijl bij Cividini herfst winter 2015 2016. Klik hier om te lezen hoe je dit kapsel zelf kunt nadoen.

Gel lokken bij Francesco Scognamiglio

Gel kapsel
Gel lokken bij Francesco Scognamiglio herfst winter 2015 2016, ph. Charlotte Mesman

En willen we de lijn van de kiss curls en gel waves nog verder doortrekken, dan komen we bij de Italiaanse ontwerper Francesco Scognamiglio uit. Op z'n catwalk zagen we kapsels waarbij de lange lokken van de meisjes flink in de gel waren gezet en recht naar beneden hingen.

Zo maak je kiss curls

Overigens is gel onmisbaar als je met kiss curls wilt gaan experimenteren. Kiss curls zijn vrij eenvoudig te maken. Maak een middenscheiding, neem een haarlok met aanzet boven je voorhoofd, zet 'm flink in de gel en drapeer de lok in de gewenste vorm over je voorhoofd. Je kunt daarvoor het beste de punt van een kam gebruiken. Druk de krul vervolgens met de platte kant van de kam goed plat. Is je kiss curl klaar, dan fixeer je 'm met haarlak. Je kunt je kiss curls alle mogelijke vormen geven. FKA twigs schreef er zelfs 'LOVE' mee op haar voorhoofd!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!