Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels herfst winter 2015 2016 | Halflange kapsels en haartrends

Fashionista's en haartrends. Deze halflange kapsels hebben geen föhn gezien!

Halflange kapsels en een nonchalante 'Ik-heb-vandaag-niets-aan-mijn-haar-gedaan'-look. Dat is de hair mood onder de fashionista's. Op z'n Frans, zullen we maar zeggen. Of is 'Met de Franse slag' hier beter op z'n plaats?

door CHARLOTTE MESMANOp de catwalks voor voorjaar en zomer 2016 zagen we weer volop lang haar. Lange losse haren met een zonnige beach look domineren de trends. Maar de fashionista's lijken voorlopig nog vasthouden aan de halflange kapsels die een paar seizoenen geleden in de mode kwamen.

De afgelopen tijd zijn heel wat fashionista's over stag gegaan en hebben ze de 'bob'- of 'lob'-kapsel trend en masse gevolgd. De één na de ander liet de schaar in haar lange lokken zetten. Nu, een paar seizoenen verder, domineren halflange kapsels nog steeds het straatbeeld rond de show locaties.

Wat de drijfveer is, is niet helemaal duidelijk. Is het nog steeds een trend? Of is het een zekere luiheid? Zet het gemak van aanmerkelijk korter haar de fashionista's ertoe aan om vast te houden aan deze halflange haarlengtes?

Want gemakkelijk zijn deze kapsels absoluut. En de actuele NATUURLIJKE haartrend die perfect gekapte en geföhnde hoofden in de ban doet, draagt een steentje bij. Nonchalant, een beetje wild en ongekamd zijn sleutelwoorden. Het is een mood die we op de catwalks tegenkomen maar die ook heel goed afgekeken kan zijn van de Franse dames die bekend staan om hun ongekamde en sensuele 'zo-uit-bed'-haar.

Dit alles vertaalt zich dus in halflange en vrij nonchalante kapsels waar je eigenlijk geen omkijken naar hebt. Een slordige kort paardenstaartje mag overigens ook. Losjes samengebonden en liefst met wat fly aways. Als het er maar 'cool' en 'ongeïnteresseerd' uitziet.

Overigens betekent dit NIET dat je helemaal geen omkijken naar je naar hebt. Het moet natuurlijk wel SUPER goed geknipt zijn. Want de kracht van een fashionista look is nog altijd 'nonchalant' maar zeker wel 'verzorgd' en 'doordacht'.

Klik hier om verder te gaan naar de fotogalerie


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!