Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels herfst winter 2015 2016 | Buzz-cut kapsel

Het buzz-cut kapsel nu ook voor dames. Wordt het rattenkopje een trend?

Kort haar mag dit seizoen SUPERKORT zijn. De buzz-cut, dat kort geschoren ronde kapsel dat vaak met het leger wordt geassocieerd, is opeens populair onder de dames. Althans, als we op de catwalks mogen afgaan.

door CHARLOTTE MESMANBuzz cut kapsel

Klik hier voor alle foto's

Stel je eens voor. Je neemt plaats in de kappersstoel, de kapper komt met een tondeuse en... buzz buzz... brengt je lokken terug tot een kort rond bolletje. Je haar is gemillimeterd en volgt de vorm van je schedel. De focus ligt geheel en al op je gezicht.

Het is een grote, een enorme stap en drie modellen stalen er dit seizoen de show mee op de internationale catwalks.

Model Tamy Glauser dacht er al een tijdje over om haar haar kort te knippen en een vriendin van haar hielp haar over de streep door resoluut de schaar in Glausers haar te zetten.

De Britse Ruth Bell liet haar lange blonde haar - tot voor kort identiek aan dat van haar tweelingzusje May Bell - scheren om de opdracht voor de reclamecampagne voor Alexander McQueen in de wacht te slepen en Kris Gottschalk zal haar korte haar vast niet laten groeien nu ze met haar korte koppie een topdesigner als Nicolas Ghesquière heeft gecharmeerd.

Alles heeft te maken met de actuele obsessie van de modewereld met een persoonlijke en unieke stijl. Wil je je onderscheiden van de massa, dan moet je iets anders doen, opvallen, misschien wel shockeren.

Het Russische model Yana Dobroliubova ging zelfs zover dat ze letterlijk al haar haar liet afscheren en met een compleet kaal hoofd de show van Philippe Plein in Milaan afsloot.

En zover hoef je niet te gaan om je van de massa te onderscheiden. Maar heb je zin in een fris, kort dan zou je in de richting van een buzz-cut kapseltje kunnen denken. Een gewaagde stap die in je omgeving vast de vraag 'Who is that girl?' zal doen oproepen. 't Is maar wat je wilt.

FOTO 1/6. KLIK OP DE FOTO OM VERDER TE GAAN
Buzz cut kapsel

Klik hier voor alle foto's

Ruth Bell backstage bij de catwalk show van Giamba in Milaan, gefotografeerd door onze fotograaf. Haar frisse jonge gezicht komt schitterend uit met dit bijna-geen-haar-kapseltje. Ph. Mauro Pilotto

Klik hier om naar de volgende foto te gaan


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!