Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels herfst winter 2015 2016 | Kapsel met golven

Zo maak je sexy beach waves voor de winter

Dit seizoen zien we veel kapsels en haarstijlen met zachte bewegingen. Een stijf kappershoofd is uit. De beauty- en modewereld dweept met nonchalante coupes en kan maar geen afscheid van de sexy beach waves die afgelopen zomer de catwalks domineerden. En dus... blijven we ook deze winter 'waves' zien.

door CHARLOTTE MESMANBeach waves

De haartrends voor herfst en winter 2015 2016 zijn 'messy chic'. Laagjes en franjes komen terug. Bij dit soort haarcoupes past een nonchalante en ongedwongen haarstyling. Natuurlijk kom je met netjes gekamde haren nog altijd goed voor de dag, maar wil je de vrijgevochten haarcoupes van dit moment tot zijn recht laten komen dan ga je voor zachte en natuurlijke bewegingen. Hair stylist Marco Romano vertelt ons er meer over.

De hotste haarstijlen voor deze winter? Wild and free!

Zowel in de haarcoupes als in de hair styling blijven we dit seizoen vooral veel beweging zien. We komen uit een periode - lente zomer 2015 - met veel beach waves en zachte, natuurlijke haarstijlen. Zacht, maar niet precies en gedefinieerd. We hebben het dus niet over strakke krullen of een nette, regelmatige slag.

Via de beach waves van het afgelopen seizoen gaan we richting hair looks die vrijwel niets meer te maken hebben met de klassieke gekapte hoofden waar je bij het woord 'hair styling' direct aan denkt. Dit seizoen gooien we ons haar los. Het mag wel een beetje slordig zitten, heerlijk 'wild and free'. Dat is de mood. Daarnaast zien we ook opgestoken kapsels, vlechten en andere kapsels als het er maar niet al te clean uitziet.

Beach waves
BEACH WAVES VOOR DE WINTER BIJ ELIE SAAB, PH. CHARLOTTE MESMAN

Beach waves
BEACH WAVES VOOR DE WINTER BIJ ELIE SAAB, PH. CHARLOTTE MESMAN

Hoe kun je zelf beach waves maken?

Om het 'wave' effect te krijgen - een beetje 'boyish' zoals dat nu in de mode is - is het in de eerste plaats belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Je haar moet een beetje een stugge structuur hebben en er wat matter uitzien. Een key product voor deze look is de 'salt spray', een haarproduct op basis van zeezout. Dit product geeft je haar een 'crunchy' look, een beetje krokant en heel natuurlijk.'

Beach waves
BEACH WAVES VOOR DE WINTER BIJ DSQUARED2, PH. MAURO PILOTTO

De salt spray gebruik je om je haar mee te preppen, dus op handdoekdroog haar, voordat je gaat föhnen. In sommige gevallen kun je de salt spray ook als finish gebruiken. Dat hangt een beetje van het product - de zoutconcentratie - en ook het haartype af. Door salt spray op handdoekdroog haar aan te brengen, wordt het haar wat stugger en krijgt het die krokante look.

Beach waves
BEACH WAVES VOOR DE WINTER BIJ ETRO, PH. MAURO PILOTTO

Daarna kun je beginnen met stylen. Om natuurlijke waves te creëren, 'haak' je een ronde borstel vast in het begin van een haarlok en daarna beweeg je de borstel met een ronddraaiende beweging richting de punten van het haar. Je draait de haarlok dus als het ware tot een neerwaarts rolletje. De borstel verlaat je haar bij de punten. Terwijl je deze draaiende, neerwaartse beweging maakt, föhn je de lok droog. Het vergt even wat oefening, maar uiteindelijk moet het lukken.

Een andere manier is om het haar met de krultang te bewerken. Houd de krultang niet in een horizontale stand, maar houd 'm verticaal zodat je een natuurlijke krul krijgt. Ook hier verlaat de krultang je haar bij de punten. Trek 'm als het ware door je haar naar beneden. Bewerk alle lokken met de föhn of krultang en schud je haar los. Wild and free!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!