Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels herfst winter 2014 2015 | Vlechten

Tig redenen om je haar te vlechten. Het mag lekker gek

Vlechten hebben iets magisch. Met vlechten maak je direct een statement (en dan hoef je echt niet handig in het vlechten te zijn). Met vlechten mag je dit seizoen ook een beetje gek doen. Kortom, tig redenen om je haar te vlechten!

door CHARLOTTE MESMANVlechten

Floor Kleyne
Floor Kleyne, Creative Director Salon B

Vandaag heeft Floor Kleyne van SalonB een 'gekke' trend voor ons, zoals ze het zelf zegt. Een trend waar je alle kanten mee opkunt en je je fantasie op mag botvieren. Natuurlijk komt de inspiratie voor deze trend weer van de catwalks. De basis voor deze haartrend is: vlechten. Maar er komt nog veel meer bij kijken!

MASH-UP MADNESS

Floor Kleyne: Een mooi voorbeeld van de trend waar ik vandaag over wil vertellen, is de catwalk show van Marc van Marc Jacobs (winter 2014 2015). De collectie is dit keer door twee dames [Luella Bartley and Katie Hillier] ontworpen. Na al die minimalistische dingen die op de winter catwalks te zien waren, was dit weer even iets heel anders. De inspiratie kwam van elektronische dansmuziek en de mood was een beetje psychedelisch. Ook bij Dries van Noten zag je dezelfde mood. Het is een best heftige trend. Veel kleur, veel prints, veel patronen, heel vrolijk en een tikkeltje gek.

VLECHTEN MAAR DAN ANDERS

Aan deze trend heb ik vlechten gelinkt. Met vlechten gebeurt er een heleboel op je hoofd. En alles mag dit seizoen. Hadden vlechten een paar jaar geleden nog een beetje truttig imago, nu kun je er helemaal mee losgaan.

Vlechten
EEN DESIGNER DIE HELEMAAL 'LOSGING' MET VLECHTEN (EN MEER!) IS MANISH ARORA, foto: courtesy of Manish Arora

Bij Alexander McQueen stuurde Sarah Burton de meisjes de runway op met een vlecht die het hele hoofd in beslag nam in een soort van een cirkeltje. De vlecht begon in de nek en ging dan als in een cirkel door naar de kruin waardoor praktisch al het haar ingevlochten was.

Er waren ook designers die het haar van de modellen aan de zijkanten hadden laten invlechten. Eigenlijk zagen we dat vorig jaar ook al een beetje, als muziekfestivallook, maar dit keer was het toch weer anders. Je zag duidelijk dat er moeite gedaan was om naar andere ideeën en methoden te zoeken. Om er iets nieuws van te maken. Zo zag je bijvoorbeeld vlechten die helemaal doorgevlochten waren en dan in een staart waren vastgemaakt.

Vlechten
EEN LOSSE ZIJVLECHT BIJ LEONARD, foto: Charlotte Mesman

MAAK EEN STATEMENT MET VLECHTEN EN... KLEURIGE WOL

De vlechtentrend van nu kent geen regels. Doe eens gek, is het motto. Ga vlechten en kijk eens wat voor moois er kan ontstaan. Zo was ik laatst aan het winkelen en zag ik een hele mooie bol wol. Die zette mij aan het denken. Wat zou er gebeuren als ik die mee zou vlechten en dan zou lostrekken (een soort laten pluizen)? Dat voegt enorm veel kleur toe. Vlechten hebben echt iets magisch en het is een trend die we zeker serieus moeten nemen want hij komt elk seizoen weer terug.

Vlechten
VLECHTEN HEBBEN IETS MAGISCH. VLECHTKAPSEL BIJ SIMONE ROCHA, foto: courtesy of Simone Rocha

Vlechten zijn ook een heel simpele manier om een STATEMENT te maken. Het mag gek, maar het hoeft niet. Het gaat vooral om de ORIGINALITEIT. Ook als je niet zo handig met vlechten bent of als je een hoofd vol vlechten iets too much vindt, dan toch kun je er iets van maken. Je kunt bijvoorbeeld ook onder in de nek een klein vlechtje maken en daarin weer die gekleurde wol meevlechten. De wol mag er best wel onderuit komen. Heel simpel maar je hebt wel meteen iets bijzonders dat helemaal in lijn is met het mix & match gevoel van de - wat ik noem - Mash-up Madness trend op de catwalks. Je kunt de wol ook matchen met je kleding. Als je durft, kun je er zelfs spannende haarkleuren bij halen als grijs en pastels. Maar vind je dat een beetje teveel van het goede, dan is kleurige wol echt een oplossing.

Dank, Floor, voor dit interview

Met dank aan Floor Kleyne, haarstylist Salon B, http://www.salonb.nl/

Floor Kleyne is creative director van B (Salon B, B academy en The Graduates), wat wil zeggen dat ze leiding geeft aan het creative team en het education team van B. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de vaktechniek, kwaliteit en communicatie in alle educatie binnen B academy en het vertalen van catwalktrends in trainingen voor kappers in heel Nederland. Ook wordt ze regelmatig geboekt voor inspiration seminars.
Daarnaast werkt ze backstage bij fashionweeks in Parijs tijdens de haute couture en pret-à-porter shows van o.a. Givenchy, Guy Laroche en Leonard. Ook styled ze regelmatig het haar van celebrities (o.a. Victoria Koblenko, Anna Drijver en Krystl) voor rode loper events.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!