Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels herfst winter 2014 2015 | Opgestoken feestkapsel

Het perfecte 'glam' kapsel voor feesten, gala's en romantische avondjes

Op de meeste catwalks voor zomer 2015 zagen we los hangend en natuurlijk vallend haar maar de Italiaan Ermanno Scervino ging op een heel andere toer. Zijn modellen hadden beeldige opgestoken kapseltjes die een sprookjesprinses niet zouden misstaan. Een superidee voor een avondje uit, voor een gala of de feestdagen.

door TRENDYSTYLEOpgestoken feestkapsel
BEELDIGE OPSTEEKKAPSELS BIJ DE CATWALK SHOW VAN ERMANNO SCERVINO ZOMER 2015

Dit schattige opsteekkapsel - gezien en gefotografeerd bij de Italiaanse ontwerper Ermanno Scervino - is perfect voor een dineetje bij kaarslicht met de prins van je dromen (je moet 'm natuurlijk wel vinden :). Het is een kapsel waar je Assepoester mee op het bal zou kunnen zien. Een fabelachtig kapseltje voor momenten waarop je wilt schitteren.

Het mag er dan vrij ingewikkeld uitzien, toch is het - met een kleine wijziging - vrij eenvoudig na te doen. Voor de constructie achter op het hoofd zal er een 'pro' hair stylist aan te pas moeten komen. Dat laten we dus maar zitten. Wij gaan het dus net even anders doen, maar de look ziet er uiteindelijk ongeveer hetzelfde uit en is thuis gemakkelijk zelf te creëren.

Zo ga je te werk:

  • Borstel je haar omhoog en bind het boven op je hoofd samen in een paardenstaart.
  • Scheid een kleine lok aan de zijkant van de paardenstaart (net even voor je oor) en maak er een mooi vlechtje van. Bind het vlechtje samen met een elastiekje.
  • Toupeer nu de rest van de paardenstaart en maak er een grote, volumineuze knot van. Wil je er meer volume aan toevoegen, gebruik dan strengen nephaar die je met de paardenstaart samenbindt of ga voor een donut. Zet de knot vast met haarpinnen. Het vlechtje bungelt nu zo een beetje langs je oor.
  • Neem nu het vlechtje en breng aan de voorkant langs de knot naar de andere kant van je hoofd (heb je wat korter haar, laat het vlechtje dan wat meer richting de voorkant beginnen zodat het bij een vooraanzicht toch goed te zien is). Zet het vlechtje vast met speldjes. Klaar ben je!

Met een paar grote, fonkelende glam-oorbellen is deze look pas helemaal af.

Opgestoken feestkapsel
Met grote oorbellen en een mantel met ecobont is dit een superlook

Opgestoken feestkapsel
DIT KAPSEL IS ZÒ GLAM EN STAAT IEDEREEN GOED

Opgestoken feestkapsel
HET VLECHTJE MAAKT DEZE LOOK HELEMAAL AF. JE KUNT NATUURLIJK OOK EEN NEPVLECHTJE GEBRUIKEN

Opgestoken feestkapsel
HOE MEER JE TOUPEERT, HOE MEER 'GLAM' DE LOOK!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!