Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels herfst winter 2014 2015 | Haartips en kapsel ideeën

Haartips om goed mee voor de dag te komen. ALTIJD. EN. OVERAL. Serieus!

Als je haar maar goed zit! Ja, gemakkelijk gezegd. Wil het goed zitten, dan moet je gericht te werk gaan en kennis hebben van haartrends, haarstyling en haartechnieken. In dit interview vragen we Tom Sebastian, beauty stylist voor Zenner, het hemd van het lijf.

door TRENDYSTYLEKapsel

Tom Sebastian
TOM SEBASTIAN, BEAUTY STYLIST ZENNER

Als je haar maar goed zit! Ja, gemakkelijk gezegd. Wil het goed zitten, dan moet je gericht te werk gaan en kennis hebben van haartrends, haarstyling en haartechnieken. In dit interview vragen we Tom Sebastian, beauty stylist voor Zenner, het hemd van het lijf. Tom vertelt ons over de nieuwste haartrends, hij doet ons 'rode loper' kapsel ideeën aan de hand en legt ons uit hoe we te werk moeten gaan. En, last but not least, legt hij uit welke borstel je voor wat moet gebruiken. Iets waar wij hier op de redactie ook heel blij mee zijn, want zeg eens eerlijk... hoe vaak grijpen we niet naar de eerste de beste borstel die we voorhanden hebben (en dan maar klagen dat we niet het gewenste resultaat bereiken :))?

Welke haarstijlen zijn op dit moment volgens jou trendy? Met andere woorden, hoe moeten we ons haar dit seizoen doen om goed voor de dag te komen.

Herfst winter 2014 2015 is in ieder geval geen saai seizoen. We gaan van alles zien. Van gestylde tot piekerige en natuurlijke kapsels. Pony's en nonchalante opgestoken kapsels. En middellengte boblijnen, net boven de schouder en weelderige krullen. Ook de kleuren zijn schitterend. Diepe kleuren van bruine suiker, honing en abrikoos.

Als je het haar voor een of andere actrice voor een rode loper-gelegenheid zou moeten doen, voor wat voor kapsel zou je dan kiezen? Met andere woorden: heb je een tip voor een superkapsel voor onze lezeressen die een speciale gelegenheid hebben en wel met eens met een glam-haarlook ten tonele willen verschijnen? Kun je ons uitleggen hoe we te werk moeten gaan?

Ik zou voor een 'nonchy' (nonchalante) knot gaan die met een mooie speld bijeengehouden wordt. Hiervoor maak je een knot achter op je hoofd (of in je nek) en die zet je aan de bovenkant vast met een sierspeld of kam.

Sierkam
SIERKAM VAN ZENNER

Het is ook heel leuk om van lang haar een boblijn te maken (ja, dat kan echt!). Ik heb er een speciaal 'recept' voor: de BOBLINE MET LANG HAAR ByTOM. Zo ga je te werk:

  • Verdeel je haar in twee delen. Maak een scheiding van oor tot oor. Je laat de voorste plukken op de schouders hangen. Pak nu wat haar bij elkaar en toupeer het als het ware met je vingers. Nu maak je het haar wat stugger waardoor het gemakkelijker is om een bob te maken. De bovenste laag van je haar maag je juist wat gladder met je vingertoppen.
  • Pak het haar bij elkaar, op de voorste plukken na, en zet het vast met een elastiek. Hoe lager het elastiek, hoe lager de bob. Rol het uiteinde van de staart op tot een bob. Schuif een haarspeld in je haar om het vast te zetten. Het mooiste effect is als je haarspeldjes in de kleur van je eigen haar gebruikt.
  • Behandel nu de voorste plukken met een krultang. Hoe groter de krultang, hoe grover de krul is. Werk nu de pluk weg in de bob. De andere pluk bewerk je ook met de krultang net als de vorige pluk. Ook deze zet je vast in de bob. Nu heb je van heel lang haar een bob gemaakt.

Bob kapsel
EEN BOB VAN LANG HAAR. DE BOB ByTOM IS WAT LOSSER EN NONCHALANTER (ZIE DE AANWIJZIGINGEN HIERBOVEN)

En voor een wat meer sexy uitstraling zou ik een Brigitte Bardot look kiezen. Je maakt dit kapsel als volgt:

  • Voordat je dit kapsel maakt is het noodzakelijk om je haar eerst goed te borstelen. Begin met het borstelen van je haarpunten en werk zo naar boven. Als je dit niet doet dan werk je de klit door heel je haar en slijt je haar eerder.
  • Verdeel je haar in vier delen. Vervolgens zet je een scheiding achter je oor. Doe wat serum in je haarpunten. Je maakt nu een twist die je indraait als een knotje. Je kunt voor extra fixatie ook eerst wat haarlak inspuiten. Het laatste stukje haar wikkel je niet in maar draai je om het knotje heen. Dit is om geen knikken in je haar te krijgen. Zet elk knotje vast met een elastiekje. Hoe meer knotjes, hoe meer slag.
  • Na ongeveer 15 minuten - of langer- maak je alle knotjes los. Zorg dat alle knotjes compleet zijn uitgedraaid. Maak voor wat extra volume was kussentjes bij de haaraanzet met de toupeerborstel. Voor extra volume kun je ook nog wat volumepoeder gebruiken. Zo heb je in een handomdraai een Brigitte Bardot look.

Brigitte Bardot kapsel
BRIGITTE BARDOT LOOK

Je hebt samen met Zenner een borstel collectie ontwikkeld. De collectie borstels van Zenner is ongelooflijk groot. Vaak weten we eigenlijk niet wat voor soort borstel we voor wat moeten gebruiken. Laten we eens een paar situaties bekijken. Misschien wordt het dan duidelijker.

Welke borstel moeten we bij pluizig en droog haar gebruiken?

De haarborstel met lusjes in plaats van pinnen (Lushious Sensitive Brush), is goed geschikt voor pluizig haar en extensions. Het is hierbij heel erg belangrijk om het haar van onderaf te borstelen. Je begint bij de puntjes en werkt zo naar de haargrens toe.

Welke borstel gebruiken we om nat haar droog te föhnen?

Om je haar te borstelen en te föhnen tegelijkertijd heb je de borstel met ventilatiegaten (de Ventilation Brush) nodig. Je zet de haarborstel in je haar en draait deze een kwartslag. Zodra je dit gedaan hebt ga je er met de föhn overheen. Je haar is nu mooi gepolijst en meteen ontklit.

De keramisch iconische borstel zorgt voor volume en slag in het haar. Draai een haarpluk in een twist en draai nu de haarborstel er om heen. Draai de borstel niet te ver naar de haargrens toe want dan komt je haar in de knoop. Föhn je haar en laat het even afkoelen. Nadat de pluk is afgekoeld draai je het haar weer terug. Nu heb je meer volume en een prachtige slag in je haar.

Welke borstel moeten we gebruiken als we volume in het haar willen creëren?

Voor de vrouwen die graag getoupeerd haar willen, is de speciale toupeerborstel ideaal. Je zorgt met de toupeerborstel voor heel veel volume in het haar. Je pakt een pluk die je omhoog houdt met een hand. Met de toupeerborstel kam je vervolgens van boven naar beneden. Laat je haar nu naar achteren vallen en je haar is perfect getoupeerd.

En waar zijn die combi-borstels (echt haar + synthetisch haar) nu eigenlijk voor?

De PolishBrush bestaat uit 50% echt haar en 50% synthetisch haar. Deze haarborstel is goed geschikt voor bijvoorbeeld een hoge paardenstaart. Je begint altijd vanuit de kaaklijn met je paardenstaart. Een tip: je kunt ook wat haarlak in je borstel spuiten. Op deze manier neem je ook alle kleine haarplukjes mee.

Met dank aan Tom Sebastian, beauty stylist Zenner


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh jaÖ hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!