Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Kapsels | Kapsels herfst winter 2014 2015 | 20 Kapsels voor herfst en winter 2014 2015

Kapsels en haartrends voor herfst en winter 2014. Middellang haar, volle donkere kleuren, roodblond en honingblond

Moet je nodig naar de kapper? Lees dan eerst even de trends voor het komende seizoen en loop vooruit op de allernieuwste haarmode.

door CHARLOTTE MESMANKapsel trends herfst winter 2014 2015
EEN PONY MAAKT VAN JOU GELIJK EEN 'TYPE' EN GEEFT JE GEZICHT KARAKTER
Franco Argento, Hair Stylist
Franco Argento, Hair Stylist

Moet je nodig naar de kapper? Lees dan eerst even de trends voor het komende seizoen en loop vooruit op de allernieuwste haarmode. Hair stylist Franco Argento praat ons bij over de haarlooks, haarlengtes en haarkleuren voor herfst en winter 2014 2015.

Nooit te vroeg voor nieuwe trends, toch? Iedereen wil er graag up-to-date uitzien of zelfs op de modes vooruitlopen. Franco Argento helpt ons op weg voor het nieuwe seizoen. De Italiaanse topkapper heeft basis in Parijs maar vliegt de hele wereld rond om in opdracht van tijdschriften en modeontwerpers het haar van de modellen te doen. Tussen twee vluchten door praatte hij ons bij over de kapseltrends die hij het komende seizoen verwacht.

Wat zijn de belangrijkste haartrends voor herfst en winter 2014 2015? Wat gaan we het komende seizoen vooral zien?

Als we naar de kapsels op de internationale catwalks voor herfst en winter 2014 2015 kijken, dan kun je zeggen dat glad gestylede en 'gecoiffeerde' kapsels weer terug zijn. Soms ook wordt het haar eerst mooi gestyled maar dan later wat piekerig gemaakt zodat het er natuurlijker uitziet.

Houd je wel van een uitgesproken haarlook, dan raad ik voor de winter graag aan om een pony te laten knippen. Dat maakt je gezicht 'karakteristieker', je wordt er meer een 'typje' door.

In de winter houd ik zelf ook erg van nonchalant opgestoken kapsels, vooral ook omdat we dan vaak jassen met een grote col of een dikke sjaal dragen. Een opsteekkapsel staat dan heel chic en als je het een beetje slordig en piekerig maakt, staat het ook jong.


LINKS: EEN NONCHALANT OPSTEEKKAPSEL BACKSTAGE BIJ DE SHOW VAN ROBERTO CAVALLI HERFST WINTER 2014 2015; RECHTS: EEN PONY MAAKT VAN JOU EEN TYPE, KAPSEL BACKSTAGE BIJ PHILIPP PLEIN HERFST WINTER 2014 2015

En wat voor haarlengtes gaan we vooral zien? Lang haar, middellang, kort?

De haarlengtes zijn dit seizoen, een paar uitzonderingen daargelaten, vooral tot net boven de schouder. Het is een pittige haarlengte, gemakkelijk om te onderhouden en te stylen zodat je haar er altijd verzorgd uitziet.

SCHOUDERLANG HAAR IS TRENDY. LINKS: HAAR OP KAAKLENGTE BIJ COSTUME NATIONAL HERFST WINTER 2014 2015; RECHTS: SCHOUDERLANG HAAR BACKSTAGE BIJ SIMONETTA RAVIZZA HERFST WINTER 2014 2015

En de haarkleuren?

De donkere haarkleuren voor de winter zijn warm en vol, de blondtinten neigen naar het honingachtige. Probeer die zomerse blonde gloed vast te houden. Zorg er wel voor dat de punten verzorgd zijn. Verder gaan we dit seizoen ook veel roodblonde tinten zien.

LINKS: NEDERLANDS TOPMODEL SASKIA DE BRAUW MET EEN WARMBRUINE HAARKLEUR BIJ MAX MARA HERFST WINTER 2014 2015; RECHTS: HONINGBLONDE HAARKLEUR BACKSTAGE BIJ BLUMARINE HERFST WINTER 2014 2015

Zijn er trends uit de afgelopen seizoenen die je nu echt niet meer wilt zien? Kapsels of haarkleuren die nu toch echt over zijn?

Eigenlijk niet. Ik vind dat altijd alles kan als je kapsel of haarstijl maar past bij jouw gezicht en de manier waarop je je kleedt. Wel zou ik voorzichtig zijn met al te excentrieke 'bicolor' haarkleuren en ook met asymmetrische kapsels.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!