Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Kapsels | Haartrends en tips voor haarverzorging in de zomer

Haartrends en tips voor de haarverzorging in de zomer
Zo bescherm je je haar tegen zon en zee
Gepubliceerd op: 11 april 2010

De haartrends en kapsels voor zomer 2010 volgens creative director Sergio Carlucci van Toni&Guy Italië. Lang haar is in, blond is dé kleur. Gezond haar is een must. Tips en adviezen om de zomer met glanzend en gezond haar door te komen.

Interview met Sergio Carluccio, creative director en oprichter van Toni&Guy Italië. Carlucci vertelt ons over de haartrends voor de zomer en geeft ons tips om ons haar in optimale conditie te houden. (foto boven: 'The Luxe' kapsel van Toni&Guy, foto onder: Sergio Carlucci)

Welke haarlengte is zomer 2010 het meest in de mode?

Het haar wordt dit seizoen weer langer maar we concentreren ons vooral op de haarconditie. Stralend gezond haar is deze zomer een must. Voor lang haar is het verder mooi als het een beetje gelaagd is geknipt zodat er beweging in het haar zit. De haarkleuringen gaan vooral in de richting van blond in alle mogelijke kleurschakeringen.

Eén van onze favoriete haarstijlen voor deze zomer is 'The Luxe' (zie de foto hierboven), een stijl die eigenlijk in één keer de haartrends van het moment weerspiegelt.

Houd je van kort haar dan kom je deze zomer ook aan je trekken. We gaan vooral voor praktische korte haarcoupes die in zachte lagen zijn geknipt om het haar een luchtig aanzien te geven.

Welk kapsel (liefst praktisch en trendy) zou je aanraden voor een warme zomeravond of een feest (misschien wel een strandfeest)?

Vlechten, vlechten en nog eens vlechten. Strak gevlochten vlechten, maar ook asymmetrische vlechten en rommelige vlechten. Het is het jaar van de vlechten!

Hoe beschermen we ons haar tijdens de vakantie tegen zon, zout en andere schadelijke invloeden van buitenaf?

Vandaag de dag kun je gemakkelijk uitstekende professionele haarproducten kopen. Ik raad vooral Label.M Heat Protection Spray en Label.M Protein Spray aan. Deze producten bevatten een zonnefilter en voeden en beschermen het haar op een eenvoudige en doeltreffende manier tegen de invloeden van de zon. (foto links: Label.M producten)

Verven en kleurspoelingen in de zomer. Wat is het meest geschikte moment voor een kleurbehandeling? Kun je dat voor de zonvakantie doen of is het beter om tot na de vakantie te wachten, als we onze dosis zon en zout al hebben gehad?

Zon en zeewater zorgen ervoor dat kleuringen snel vervagen. Het is daarom beter om met deze behandelingen tot na de vakantie te wachten. Er is één uitzondering: als je je haar ontkleurt, dan kun je dat ook voor de vakantie doen.

Vooral in de zomer hebben we de neiging om ons haar met een elastiekje samen te binden. Ook op het strand willen we het graag in een staartje dragen omdat het zo praktisch is. Kan dit op den duur schadelijk zijn voor je haar?

Ja, het gaat echt ten koste van je haar. De combinatie van extreme warmte en spanning op je haar is heel slecht. Het is daarom beter om een soepele hoed te dragen of om je haar op een losse manier te vlechten zonder dat het teveel trekt.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!