Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Kapsel ideeën | Modern opsteekkapsel

Blits opsteekkapsel met gerafelde pony

Dat je met een flinke hoeveelheid lak je klassieke lange haar kunt omturnen in een hypermoderne Japanse Manga-look, hielden wij (tot voor kort) niet voor mogelijk. En toch kan het!

door TRENDYSTYLEOpsteekkapsel

Er is zoveel dat je met je haar kunt doen. En zoveel dingen zijn binnen handbereik. Je hoeft geen hair stylisten opleiding op zak te hebben om jezelf een spannend kapsel aan te meten. Als je maar bereid bent om te experimenteren. En als je maar ideeën hebt!

Zo deden wij een hypermodern idee op bij de show van Kenzo voor zomer 2015. Het (lange) haar van de modellen was van achteren in een cirkel op het hoofd gedrapeerd en de punten waren over de kruin naar voren gebracht en eindigden als een pony op het voorhoofd. Aan de zijkanten was het haar heel strak tegen het hoofd 'geplakt' zodat het bijna geschoren leek (maar er hoeft natuurlijk geen razor aan te pas te komen). De hoogglans finishing kwam van Bumble and Bumble's Classic Hairspray (ongeveer een halve bus per model). De inspiratie voor dit blitse glam kapsel waren de Japanse manga-figuren (we hebben het tenslotte over KENZO).

Oké, dit kapsel zal je niet één-twee-drie als zodanig nadoen, maar er zitten wel elementen in waar je heel goed mee kunt spelen. Als je haar lang genoeg is, kun je het van achteren vastzetten in een paardenstaart en die naar voren brengen zodat de punten, net zoals bij de mannequins van Kenzo, als een RAFELIGE PONY over je voorhoofd vallen. Is je haar zo lang dat het ver over je ogen valt dan kun je er van achteren een knot van maken totdat je de gewenste lengte overhoudt om - over je kruin heen - van voren een pony van te maken. Al doende zal je zelf best op nog meer ideeën komen. Zorg er wel voor dat je het haar aan de zijkanten goed strak tegen je hoofd trekt en gebruik vooral véél haarlak!

Modern opsteekkapsel

Modern opsteekkapsel

Modern opsteekkapsel

Modern opsteekkapsel

Modern opsteekkapsel

Modern opsteekkapsel
MODERN OPSTEEKKAPSEL OP DE CATWALK VAN KENZO ZOMER 2015, foto's: Charlotte Mesman en Mauro Pilotto


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh jaÖ hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!