Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | In vorm | In vorm: zesweken-plan voor een smalle(re) taille

Zesweken-plan voor een smalle(re) taille

Het is me gelukt om in zes weken mijn taille aanmerkelijk te verbeteren. Ik zeg niet dat ik er nu bijloop als een topmodel. Zo ver wil ik niet gaan.

door TRENDYSTYLEHet is me gelukt om in zes weken mijn taille aanmerkelijk te verbeteren. Ik zeg niet dat ik er nu bijloop als een topmodel. Zo ver wil ik niet gaan. Maar als het nu strandweer zou zijn en een duik in de zee op het program zou staan, dan zou ik daar geen probleem mee hebben. Nog maar zes weken geleden was dat wel anders. Toen zou ik daar nog heel wat moed voor hebben moeten verzamelen. Als het je interesseert, vertel ik je hoe ik het heb aangepakt.

Allereerst een algemeen advies. Als je op zoek bent naar een oplossing voor je problemen met de lijn, dan is er maar één antwoord: regelmaat, een vastomlijnd plan en een goede motivatie. Dus geen trucjes, geen magische producten, geen avontuurlijke apparaten, geen voorjaarsacties op televisie... Gewoon een paar regels en een duidelijke doelstelling.

Hieronder vind je mijn persoonlijke aanpak. Het plan dat ik zelf zes weken lang heb gevolgd. De nadruk lag daarbij op mijn taille (en buikomvang) maar dat ligt voor ieder van jullie natuurlijk weer anders. Eigenlijk weet je zelf wel wat je zwakke punten zijn en hoe je ze moet aanpakken. Wederom, als je maar een duidelijk plan maakt. Dit was het mijne:

Geen ijs en zoetigheden meer

Ik kon er geen genoeg van krijgen, en genoot iedere dag weer van een flinke portie ijs of een lekker stuk chocola. Zes weken geleden besloot ik al dit lekkers in de ban te doen. Vreemd genoeg mis ik ze niet eens. En mijn taille is me dankbaar. Misschien dat ik op den duur toch weer wat zoetigheden in mijn dagelijks eetpatroon zal opnemen, maar in ieder geval met mate.

Geen bier meer, weinig wijn (alleen bij het avondeten een glaasje), geen sterke drank

Kleinere, maar geen kleine porties

Ik heb mijn gewoonlijke porties (die in de loop der tijd wel heel erg waren gegroeid) met éénderde gereduceerd en zorg ervoor dat ik geen maaltijden oversla. Voorheen at ik meestal tweemaal per dag. Ik sloeg het ontbijt over (wat een fout!). Nu eet ik vijf keer per dag: ontbijt, de twee hoofdmaaltijden en twee lichte tussendoortjes). Veel groenten, volkorenbrood, fruit. En ik voel me heel goed bij dit eetpatroon.

Bijna iedere dag lichaamsbeweging

Ik probeer iedere dag op een of andere manier lichaamsbeweging te krijgen. Soms is dat een mooie wandeling in de buitenlucht, soms een uurtje trainen in de sportschool, soms wat spieroefeningen in de huiskamer. De buikspieren komen drie keer per week aan bod. Al met al ben ik daar 15 minuten per keer mee kwijt, iets waar ik niet per se helemaal voor naar de sportschool hoef.

Ik weeg me regelmatig om mijn vorderingen te controleren (af en toe meet ik ook mijn taille)

En ik maak me niet druk als ik, wat wel eens voorkomt, wat ben aangekomen. Ik vind het fijn om op de hoogte te blijven van mijn gewicht. Het houdt de motivatie hoog!

Ik drink meer water dan voorheen

Als ik moe ben of geen zin heb om te sporten, dan maak ik daar geen probleem van

Morgen is er weer een dag en dan gaan we weer met hernieuwde moed en energie verder (maar dan gaan wel wel!).

Ik ben overtuigd van mijn doelstelling, mijn aanpak en de manier waarop ik die uitvoer

Als je twijfelt of niet overtuigd bent van een bepaalde aanpak, dwing jezelf er dan niet toe om die weg te volgen. Iedereen is anders en iedereen heeft zijn eigen prioriteiten. Stel die voor jezelf vast en volg dan je eigen weg naar een uitgebalanceerd eetpatroon en een gezonde levenswijze.

Meer tips voor een platte en strakke buik op Trendystyle
Test je trainings-iq: buikspieren
Een beach-proof buik? Ga er nu voor!
Een strakke buik
Tips voor een sexy en superplat buikje
Ieder zijn (haar) buikje: vier soorten buiken
Je buikspieren trainen was nog nooit zo leuk (en intensief)!
Op naar een platte buik. Begin nu!
Buik in! Het is de eerste stap op weg naar een platte buik
Een platte buik in drie maanden? Dat kan... Tenminste
Weg met die lovehandles
Zesweken-plan voor een smalle(re) taille


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!