Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | In vorm | In vorm: strakke en sexy billen

Strakke en sexy billen

Onmogelijk? Nee, hoor! Er valt vast wel iets aan te doen... :-)

Het is mogelijk - of beter: zeer waarschijnlijk - dat we, als we ons de vraag stellen welke deel van ons lichaam we het minst mooi vinden, 'Mijn billen' antwoorden. Een antwoord dat niemand zal verwonderen, als je bedenkt dat volgens sommige statistieken bijna 80% van de vrouwen ontevreden is over het eigen 'achterwerk'. Ontevreden over de vorm, over de afmetingen, over de 'consistentie' (niet strak genoeg!).

Accepteren

Allereerst je eigen billen accepteren. Klinkt dat je gek in de oren? Bedenk dan dat ideale billen - billen die mannen gek maken en die jaloezie opwekken in vrouwen - maar heel zelden voorkomen. Het is vaak een genetische kwestie en/of een kwestie van leeftijd, meer nog dan een kwestie van dieet en sporten (nooit weg natuurlijk, laten we elkaar goed begrijpen). Juist om deze reden hebben we vaak het gevoel dat we in de maling worden genomen als we weer eens een reclame over miraculeuze crèmes, 'afslankyoghurt' of fantastische afslankmethodes onder ogen krijgen.... Producten die van ons allemaal topmodellen met perfect gevormde billen zouden maken. Tja...

Een goede raad

Laat je niet al te zeer verleiden (misleiden). De topmodellen die betaald worden om - met hun prachtige achterwerken - deze miraculeuze producten aan de man (pardon, vrouw) te brengen, zijn echt niet zo perfect dankzij deze producten. Ze waren dat allang voordat ze voor de reclames poseerden, en zijn juist uitgekozen vanwege hun onberispelijke vormen. We zouden je maar al te graag verzekeren dat de billen op het plaatje dat je hierboven ziet, zo geworden zijn omdat de eigenaresse in kwestie onze adviezen heeft opgevolgd, maar - ja, zo gaat dat - wij hebben juist dit plaatje gekozen omdat het model mooie billen heeft... Mooie billen die ze te danken heeft aan haar moeder, aan haar leeftijd, aan een evenwichtig dieet, dat nemen we aan, aan regelmatig trainen in de sportschool.

Wat kun je dan wel doen? Het opgeven?

Absoluut niet, want er valt altijd wel iets te doen. Met een beetje goede wil en frisse moed kun je moeder natuur (die helaas niet met iedereen even gul is) behoorlijk corrigeren.

Ons 'recept'

Wil je het erop wagen? Dan heb je hier ons 'recept' (het kost je niets, alleen inzet, een klein stukje vrije tijd en wat moeite).

Lichaamsbeweging. Beweeg zo veel mogelijk.

Wandel, fiets, schrijf je zo mogelijk in bij de sportschool om de hoek waar alle noodzakelijke machines om te trainen voorhanden zullen zijn (loopband, step, fiets) en voer die oefeningen uit die een beroep doen op je bilspieren. We treden in dit artikel niet in details, maar ieder kent de oefeningen wel (van vroegere bezoekjes aan de sportschool). Ben je lid van de sportschool, vraag dan of een instructeur je helpt om een doelgericht programma op te stellen waarin oefeningen die de spieren verstevigen, maar ook oefeningen die vet verbranden, voorkomen. En houd altijd voor ogen dat het geen zin heeft om je pas een week voordat je op vakantie gaat bij de sportschool te melden. Het is dan al te laat om nog resultaten te boeken. Aan de andere kant moet je vroeg of laat toch beginnen. En dan maar beter vroeg. Stel sporten niet langer uit!

Dieet!

Lichaamsbeweging helpt om de spieren te versterken en om vet te verbranden, maar zonder een adequaat dieet zullen de resultaten uitblijven. Ons advies is dan ook om te overleggen met je fitnessinstructeur, of beter nog, met je arts over je voedingspatroon. Een dieet mag nooit drastisch zijn. Het moet uitgebalanceerd zijn en passen bij onze levenswijze. Nog beter is het, als het ook nog past bij je persoonlijke smaken en voorkeuren. Als je minder calorieën consumeert, en er meer verbrandt dankzij je inspanningen in de sportschool, zullen de eerste resultaten niet lang op zich laten wachten.

Massages.

Ze zijn (helaas) duur maar ze helpen om wel de circulatie in de desbetreffende zone te stimuleren. Maar pas op! Bedenk wel dat massages als enige 'maatregel' weinig of niets zullen uitmaken en vaak alleen helpen om je geweten te sussen. 'Ik mag dan niet sporten want aan het einde van de dag ben ik er te moe voor, en ik volg geen dieet want met al die stress op mijn werk is dat niet vol te houden, maar ik laat me wel drie keer per week masseren!' hoor je dan. Tja, zo werkt het - jammer genoeg - niet. Met het neertellen van honderden euro's voor massages (alleen) kom je er niet. Een gezond voedingspatroon en regelmatig sporten is veel belangrijker. En mocht het je lukken om je vriendje over te halen om je elke dag te masseren, des te beter... Het kost je niets (of bijna niets want hij wil er natuurlijk wel iets voor terughebben! Wat? Dat laten we aan jou over...!) en het wordt misschien een gezellige gewoonte waar jullie beiden plezier aan en van hebben (hij zal toch zeker ook trots zijn op jouw billen!). Overigens kun je zelf ook goed je benen en billen masseren. Gebruik een anti-cellulite-crème (of ook een lichaamscrème) en trek er elke avond tien minuutjes voor uit om de crème grondig in de huid te masseren. Het helpt echt!

Dat is het. We beloven je geen fantastische resultaten. Wat je bereikt, hangt af van jouw inspanning maar ook van jouw bouw en moedertje natuur. Maar feit is, dat iedereen die zich inspant - zonder enige uitzondering - beloond zal worden met resultaten.

Nog een laatste raadgeving: vermijd diëten en oefeningen die je zelf hebt 'verzonnen'. Raadpleeg altijd een instructeur of arts. Zelf opgelegde regels leveren maar weinig resultaat op en kunnen bovendien schadelijk zijn voor je gezondheid. Overleg dus altijd met een deskundige. Daarna kun je op eigen (slanke!) benen staan.

Schrijf je in voor de gratis Trendystyle nieuwsbrief.
Mode, beauty en trends. Klik hierIk ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!