Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | In vorm | Fitness je mooi!

Fitness je mooi

We hebben een pakketje van zes oefeningen voor je samengesteld: jogging voor de vetverbranding, spieroefeningen voor een strak lijf en stretching voor een soepel lichaam. De oefeningen kun je thuis doen. Je hoeft er niet voor naar de sportschool. Joggen doe je in de buitenlucht (of tijdens je vakantie: op het strand!). Doe de oefeningen 3 à 4 keer per week en maak tenminste 3 keer per week 20 minuten vrij om te joggen.

Jogging
Joggen of beter lopen met een behoorlijk ritme - draag tijdens het joggen lichte gymschoenen en loop niet te snel (je moet tijdens het lopen nog in staat zijn om te praten). De ideale hartslag voor een adequate vetverbranding is volgens de experts:

220 -/- je leeftijd x 70%
Voorbeeld: je bent 20 jaar.
220 -/- 20 = 200
200 x 70% = 140 per minuut

Is je hartslag gedurende het lopen hoger, dan ben je bezig met cardiotraining en verbrand je de 'verkeerde calorieën'. Bij een hogere hartslag heeft je lichaam namelijk onmiddellijk energie nodig.

Het verbruikt daarom calorieën die direct voorhanden zijn (bijvoorbeeld suikers), en helaas niet je vetreserves! Houd je hartslag dus laag zodat je lichaam aan vetverbranding toekomt. Omdat je lichaam pas na 20 minuten rustig joggen met de vetverbranding begint, kun je het beste tenminste 30 minuten trainen. Lukt het niet om 3 à 4 keer per week 30 minuten vrij te maken, dan kun je met 15 tot 20 minuten volstaan.

Buikspieren
Buikspieren train je het beste op de grond, zonder behulp van fitnessapparaten. De oude en vertrouwde crunchoefening is en blijf het meest effectief. Ga op je rug liggen met je handen achter je hoofd. Trek je benen op tot ze een hoek van ongeveer 90 graden met je lichaam maken en beweeg dan schouders en hoofd omhoog en weer omlaag door je buikspieren aan te spannen. Fixeer tijdens het maken van deze bewegingen met je ogen één punt en concentreer je op je buikspieren. Doe 3 oefeningen van elk 20 repetities (langzaam opvoeren als je niet getraind bent; dit geldt overigens voor alle oefeningen).

Borstspieren en triceps
Steun op je knieën en handen (zie foto). Buig dan langzaam door je armen en terug. Deze oefening gaat met name het bekende 'zwaaiarmpje' (een slappe achterarm die vrolijk beweegt terwijl je familie en kennissen uitzwaait) tegen. Doe 3 oefeningen van elk 10 tot 15 repetities.
 
Benen en billen
Ga rechtop staan met beide benen naast elkaar. Plaats nu een been naar voren en zak door dit been (met name tijdens deze beweging zul je je bilspieren voelen). Ga dan weer terug naar de beginpositie. Wissel je benen af. Doe 3 oefeningen van elk 10 tot 15 repetities.
 
Rug en schouders
Ga rechtop staan met je benen uit elkaar. Trek je buikspieren aan en houd je armen gestrekt langs je lichaam, handen geopend, handpalmen naar het lichaam gedraaid. Breng nu langzaam je armen omhoog (zie foto) en dan weer omlaag. Concentreer je op de spieren van je schouders en armen. Je kunt deze oefening ook met gewichtjes doen. Neem nooit te zware gewichten (2 à 3 kilo is meer dan genoeg als je normaal gebouwd bent). Het gaat hier niet om gewichtheffen maar om het 'modelleren' van ons lichaam. Doe drie oefeningen van elk 10 tot 15 repetities.
 

Stretching
Vergeet de stretching niet! Stretching kan heel wat blessures voorkomen. Bovendien zorgt stretching op den duur voor langere spieren. Net zoals de spieroefeningen hierboven kun je met stretching je lichaam 'modelleren'.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!