Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Haartips | 8 Zomerhaar tips

Baking soda tegen groen uitgeslagen zomerhaar (en andere zomerhaartips)

Hair color specialist Marriët Gakes van Salon B (vier keer uitgeroepen tot Hair Color Technician of the Year) heeft 8 onbetaalbare professionele zomerhaartips voor je.

door CHARLOTTE MESMAN'De zon, de zonnebank, chloorwater en zeewater zijn worst enemies van je haar en je haarkleur', vertelt Marriët Gakes van Salon B, 'en daar moet je je haar dus goed tegen beschermen. Dit kun je doen om de zomer met gezond zomerhaar door te komen en je haarkleur optimaal te houden':

Ga je een dagje naar het strand, ga dan voor een mooie hoed. Dat is altijd nog een van de beste manieren om je haar te beschermen.

1. Maak je haar voordat je het zwembad of de zee inspringt nat met kraanwater. Op deze manier is je haar al volgezogen met kraanwater en krijgen chloorwater of zeewater (beide heel schadelijk) minder kans.

2. Gebruik een droogshampoo, zeker als je net een mooie haarkleur hebt laten zetten. Natuurlijk moet je je haar wassen als het aan een wasbeurt toe is en je het fris en schoon wilt hebben, maar wil je het een dagje rekken gebruik dan een droogshampoo. Hoe minder je het wast, hoe langer je mooie kleurtje houdt.

3. Vergeet niet om na het sporten - hardlopen, fitnessen - je haar te wassen. Transpiratievocht bevat zout en dat is schadelijk voor je haarkleur. Dus na hevig transpireren is het belangrijk om je haar te wassen.

4. Gebruik haarproducten met UV-filters. Ze maken echt het verschil in haarkwaliteit en haarkleur, zeker als je op zomervakantie gaat.

5. Verwen en bescherm je haar tijdens een dagje aan het strand eens met een haarmasker. Doe het masker thuis in je haar en rol het dan in een knot boven op je hoofd. Je krijgt dan een wetlook-achtig gevoel waar je haar ook baat bij heeft.

6. Corrigeer een door chloorwater GROEN UITGESLAGEN HAARKLEUR met een theeglas bijna-warm kraanwater waarin je een theelepeltje BAKING SODA in hebt opgelost. Doe de oplossing over je haar of dep het erin met een sponsje om de groene gloed eruit te krijgen (en laat de ketchup waarvan wel gezegd wordt dat het tegen een groene gloed helpt deze zomer staan!). Houd de kleur in de gaten. Is de groene gloed enigszins vervaagt, was dan de baking soda uit met shampoo, gevolgd door een conditioner.

7. Zijn je HAIR EXTENSIONS door het chloorwater groenig geworden, corrigeer die haarkleur dan met warm kraanwater met twee aspirines. Ga op dezelfde wijze te werk als hierboven.

8. Was altijd je haar na een dag aan zee of in het zwembad, ook al is het niet aan een wasbeurt toe. Laat chloor en zeezout niet in je haar zitten. Verzorg het na het wassen met een serum of ander herstellend haarproduct.

Met dank aan Marriët Gakes, Colour Director Salon B, http://www.salonb.nl/

Awardwinnend hairstylist Marriët Gakes is ruim 17 jaar werkzaam binnen het kappersvak. Ze vestigde haar naam als kapper binnen de Nederlandse kapperswereld, door vier keer uitgeroepen te worden tot Hair Color Technician of the Year (2008, 2012, 2013 én 2014). Haar unieke kijk op kleur en haar uitgebreide kennis van kleurmethodes maken haar tot één van de meest betrouwbare en innovatieve autoriteiten op het gebied van haarkleur in Nederland. Sinds 2006 is Marriët Gakes werkzaam als Colour Director bij Salon B en B academy. Als Colour Director zorgt ze er door middel van trainingen en persoonlijke begeleiding voor dat iedere student en hairstylist kleurt volgens de B kleurfilosofie. Marriët vertelt "Klanten een totaalplaatje bieden waarbij coupe en kleur perfect op elkaar afgestemd zijn en waarbij de gezondheid en glans van het haar altijd voorop staan, dat is waar het om draait."


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!