Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Beauty | Haartips | Haartrend: haarpoeders en dust

Haartrend: haarpoeders en dust. Wat doet het voor je?

Opeens zijn haarpoeders en dust een hype. Maar wat doen deze haarstylingsproducten nu eigenlijk voor je haar?

door TRENDYSTYLEhaarpoeder
Voor dit kappers gebruikten de kappers vooral op de kruin hair dust

Je vraagt je soms af waar bepaalde trends zo opeens vandaan komen. Neem nu de hair powders en dust waar we op dit moment (bijna letterlijk) mee om de oren worden geslagen. Is het misschien een (handig) 'bijproduct' van de opleving van de mythische jaren '70 toen droogshampoo's in zwang waren? Het doet er niet toe. Feit is dat de hair stylisten op dit moment weer volop 'dust' als stylingsproduct gebruiken.

Ook backstage bij de modeshows zagen we de kappers driftig met poeder strooien. Het spulletje werd vooral, zagen we, voor de kruin gebruikt. Haarpoeder heeft een stevige plaats veroverd tussen de andere stylingsproducten als gel, wax, salt sprays (populair vanwege de beach waves) en haarlak. Maar wat doet het nu eigenlijk voor je haar?

'Veel mensen denken er niet aan om een dust of hair powder te gebruiken', vertelt Floor Kleyne, Creative Director van Salon B en B Academy. 'Het is een bijzonder product. Anders dan bijvoorbeeld prep spray, wax en klei verandert een dust de textuur van je haar NIET. Het enige dat haarpoeder doet, is datgene wat er al is groter én meer maken. Het vergroot je haar zoals het van nature is als het ware uit!'

'Haarpoeders zijn reuze handig. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen, je krijgt er geen vieze handen van en je haar wordt er niet vet van. Integendeel, als je haar een beetje vet is, zal het dit effect juist afzwakken en schoont het je haar op. Het is dus een win-win product.'

'Wel moet je de juiste dust voor jouw haar weten te vinden. Je haarpoeder moet de juiste zwaarte hebben. Als je heel fijn haar hebt en er een zware dust in doet, dan zakt het binnen een uurtje helemaal in. Je bereikt er dan dus het tegenovergestelde effect mee. Maar als je het juiste product te pakken hebt, is het fantastisch en kun je er heel mooie en natuurlijke volumes mee creëren. Eigenlijk kan iedereen wel aan de dust', concludeert Floor.

Je zou het effect van een haarpoeder of dust een beetje kunnen vergelijken met touperen. Kneed het product met je vingers in je haar op de plekken waar je volume wilt hebben. Door het licht plakkerige effect krijg je je haar luchtiger dan ooit!


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Mode trends

De allernieuwste mode trends. Update je look met deze mode trends en tips


Trends
Voedingstrends 2018

Voedingstrends 2018. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.